BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşerona kadro flaş değişiklik Bakan açıkladı

Taşeron işçi ne zaman kadroya geçecek, taşeron işçinin kadroya geçmesinde yeni düzenleme olacak mı sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son dakika açıklama yaparak yanıt verdi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün canlı yayında kıdem tazminatı ve taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili son dakika açıklama yaptı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamada; 'Kıdem tazminatında adaletin sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz' dedi. Taşeron işçilerle ilgili olarak da "kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele alacağız" dedi.

KAMU PERSONELİ REFORMUNU BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALACAĞIZ

"Türkiye'nin çalışan veya kamu çalışanı için önemli bir konu başlığı. Bugün geldiğimiz noktada kamu çalışanı, memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi gibi karmaşık birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapımız var. Kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele almak gerekir. Sistemi yeniden kurgulayan, A'dan Z'ye yeniden kamu çalışanı statüleriyle şekillendiren bir yapıyı çalışıp da 3'üncül bakışın ayaklarına koyabilsek çalışan da ülke de çok rahat edecek."