BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron sınav soruları nasıl olacak Sarıeroğlu açıkladı

Taşeron işçiler kadroya geçmek için başvuru yapmaya başladı. Taşeron işçiler kadro başvurularından sonra sınava tabii tutulacak. Taşeron işçiler kadroya geçerken girecekleri sınav soruları merak ediyor. Peki taşeron işçilerin sınav soruları nasıl olacak?

Abone ol

Taşeron işçiler 11 ocak tarihine kadar başvuru yapacak ve kadro için ilk adımı atmış olacak. Güvenlik soruşturmasından geçen taşeron işçiler daha sonra sınava tabii tutulacak. Sınav KPSS gibi mi olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı bir televizyon kanalında taşerona sorulacak sınav sorularıyla ilgili bilgi verdi. Sarıeroğlu, "Yazılı, sözlü, mülakat yapılacakmış gibi bir algı çalışması var. Ya sözlü olacak, ya yazılı olacak, ya da mülakat şeklinde. Yazılı olursa 50 puan belirlendi geçmek için. Test odaklı çok sorulu bir sınav sistemi planlamıyoruz. Hem meslek, hem de eğitim durumlarına göre de sorulacak. Okur yazar değilse belki sözlü yapılacak. Artık kamuda da belediyelerde de personel alımına dayalı hizmet ihalesi yok" dedi. Bakan, kadroya geçişte yaş sınırı koymadıklarını ifade etti.

SINAV 100 PUAN ÜZERİNDEN OLACAK 100 puan üzerinden yapılacak sınavdan 50 puan alan taşeron işçi güvenlik soruşturmasına tabii tutulacak. Her aşamada başarılı olan taşeron işçi böylece kadroya geçecek. 

Taşeron işçi kadrosu başvuru formu! İşte gereken belgeler