BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron kadroya geçerken KPSS'yi girecek sınav soruları

Taşerona kadro için süreç başladı. 2 Ocak tarihinde başlayan taşerona kadro başvuruları 12 Ocak tarihinde sona erecek. Taşeron kadro için 3 Mart tarihinde sınava girecek. Peki taşeronun sınav soruları nasıl olacak kurumlar farklı sınav mı yapacak?

Abone ol

Binlerce kişinin beklediği taşeron işçilerle ilgili sona gelindi. 12 Ocak'ta biten başvurular sonrası taşeron yazılı ve sözlü sınava girecek. Peki taşeronun sınavı nasıl olacak nerelerden sorulacak?

Taşeron işçilerin kadroya geçiş için başvuruları 11 Ocak Perşembe günü sona erecek. İşçilerin toplu olarak sürekli işçi statüsüne geçirilmesi işlemleri en geç 2 Nisan'da tamamlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Eroğlu, taşeron işçilere yapılacak sınavın zor olmayacağını belirtmesine rağmen işçileri sınav heyecanı sardı. İşçiler, salı gününden itibaren kurumlarına başvurmaya başladı. Başvuruları devam eden taşeronla ilgili şu an en çok merak edilen, sınavın nasıl olacağı. Bakanlığın yayımladığı tebliğe göre, taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesine ilişkin sınav yalnızca yazılı, sözlü veya uygulamalı olabileceği gibi, okuryazarlık durumuna göre yazılı-sözlü ya da sözlü-uygulamalı da yapılabilecek. Uygulanacak sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin en üst yöneticisi tarafından belirlenecek. Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek.

Sınav 100 puan üzerinden yapılacak. 100 puan üzerinden 50 alan taşeron işçiler sözlü sınava girecek. Son yapılan açıklamalara göre her kurum farkı sınav düzenleyecek.

TEBLİGAT YAPILMAYACAK

Sınavların yeri, günü ve saati idarelerin internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca tebligat yapılmayacak. Habertürk'te yer alan habere göre sınav soruları, çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. Sözlü ve uygulamalı sınavlarda adaylar "başarılı" ya da "başarısız" olarak belirlenecek. Aynı anda hem yazılı hem sözlü sınav yapılması durumunda, yazılıdan 50 puan alınmasının yanı sıra sözlüden de "başarılı" olunması gerekecek. Sınavda başarılı veya başarısız olanlar, kurumun internet sitesinden duyurulacak.

YETKİNLİK ÖLÇECEK

Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu tarafından hazırlanacak. Sınavlarda başarılı olamayanlar, ilan tarihinden itibaren 4 gün içinde kuruma itiraz edecekler. İtirazlar, sınavı gerçekleştiren kurul tarafından değerlendirilecek.