BIST 9.734
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.431,97
HABER /  EKONOMİ

'Taşeron işçiye yüzde 70 zam' sözü

CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen CHP ile Tez Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi töreninde, Kılıçdaroğlu taşeron işçilere zam sözü verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda taşeron işçilere büyük zam sözü geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. İmzalanan sözleşme ile partide taşeron kalmadı ve taşeron bir işçinin maaşı 2.400 liraya yükseldi" dedi.

"TAŞERON İŞÇİSİ OLMAYACAKSINIZ"

Hürriyet'ten Rıza Özel'in haberine göre, CHP ile Tez Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi dolayısıyla, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Kılıçdaroğlu,  kamuda çalışan taşeron işçilerine seslenerek "Sevgili taşeron işçileri, CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız." dedi, Kılıçdaroğlu ayrıca taşeron işçilere yüzde 70 zam sözü verdi.

chp-2.jpg 

CHP’DE TAŞERON KALMADI

CHP Genel Merkezi’nin yaptığı toplu iş sözleşmesiyle gerçekleşen zamlar ve değişiklikler şöyle:

-137 çalışanının maaşlarına toplu sözleşme ile en düşük yüzde 10, en yüksek yüzde 70 ücret zammı yapıldı.

-Genel Merkez’de çalışan temizlik işçisi gibi 38 taşeron işçi kadroya alındı. CHP’de yüzde 70 olan en yüksek zam da taşeronluktan kadroya alınan bu işçilere yapıldı.

-Bu işçilerin bin 150 TL olan maaşları 2 bin 400 TL’ye yükseldi.

-Yüzde 10 ücret zammı, en az 300 TL’ye karşılık geliyor; yılda bir kere verilen sosyal yardım ise 610 TL’den 700 TL’ye yükseldi.

-Yılda 4 brüt maaş ikramiye ve bin 300 metreküp doğalgaz yardımı alacak olan çalışanlar, 20 TL’de günlük yemek yardımına kavuştu.

-CHP Genel Merkezi, çalışanlar için 900 TL evlenme yardımı yapmayı, bin 250 TL de doğum ve birinci derecede yakının vefatında ödemeyi kabul etti.

chp3.jpg 

KILIÇDAROĞLU ÇALIŞANLARLA PASTA KESTİ

Sözleşmenin imzalanmasıyla açıklama yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra çalışanlarla toplu iş sözleşmesi pastasını kesti. CHP çalışanları, Kılıçdaroğlu'na çiçek takdim etti.