BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  GÜNCEL

Taşeron işçiye kadro sınavı başvuru ekranı-2018 ne zaman?

Taşeron işçiye kadro yolu açıldı. 2018 yılında binlerce taşeron işçi sınava ve mülakata girecek. Peki taşeron işçiye kadro sınavı ne zaman yapılacak, sınavda kaç soru sorulacak ve taşeron işçi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. Binlerce taşeron işçi merak içinde yeni haberleri bekliyor. 2018 yılında taşeron işçiler kadroya geçmek için sınava girecek. Sınav KPSS gibi olmayacak daha kolay olacak her işçiye kendi iş alanı ile ilgili sorular sorulacak. 100 puan üzerinden değerlendirilecek olan sınavdan en az 50 puan almak mecburi. Daha sonra barajı geçen taşeron işçiler mülakata girecekler

Abone ol

Taşeron işçiyi kadroya geçirecek yazılı ve sözlü sınav detayları netleşmeye başladı. 2018 yılında binlerce taşeron işçi kadroya girecek. Bunun için 2 aşamalı sınavdan geçecek olan taşeron işçi yazılı sınavdan en az 50 puan almalı. Taşeron işçi kadro sınavında sorulan sorular KPSS gibi olmayacak daha kolay ve her işçinin iş alanı ile ilgili olacak. 

TAŞERON İŞÇİ KESİN LİSTE: Taşeron kadro başvuruları kabul edilenlerin kesin listeleri 24 Şubat – 2 Mart 2018 tarihleri arasında duyurulacak. Hak elde eden adaylar, 3 Mart – 22 Mart tarihleri arasında taşerona kadro sınavına girecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada taşerona sınavla ilgili bilgi vermişti. Sarıeroğlu sınavın KPSS gibi olmayacağını ve kolay olacağını söylerken, herkesin kendi çalıştığı görevden sınav olacağını da eklemişti.

2 Ocak itibariyle sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek isteyenler 10 gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime başvurabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinin 90 günde olacağını söylemişti. Taşeron işçiler 2 Ocak ile 11 Ocak 2018 tarihleri arasında başvuru yapacaklar. Bunun akabinde başvuran işçilerin başvuruları 12 Ocak ile 20 Şubat 2018 tarihleri arasında 40 gün incelenecek. İtiraz etmek isteyenler ise 21 Şubat ile 23 Şubat 2018 tarihleri arasında bu haklarını kullanabilecekler.

TAŞERONA KADRO SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK:Taşerona kadro konusunda yaşanan gelişmeler üzerine yüz binlerce taşeron işçi başvurularını gerçekleştirdi ve başvuru sonuçları için beklemeye başladı. Taşeron başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, taşeron sınavına katılmaya hak kazanan isimler duyurulacak.

Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Listelerin yayımlanmasının ardından taşeron sınavı 3 Mart – 22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Taşeron işçiler, sınavın ardından 23 Mart – 26 Mart 2018 tarihleri arasında kurula itirazlarını yapabilecek ve 27- 31 Mart 2018 tarihleri arasında itiraz incelenecek, kesin sonuç açıklanacak.

EN AZ 50 PUAN ALMAK ŞART: Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak gerekecek. Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda adaylar “başarılı” ya da “başarısız” olarak tutanağa geçirilecek.

Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az elli puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şarttır.

TAŞERONA KADRO SINAVINDA NELER SORULACAK: Tespit komisyonu en az üç kişiden oluşacak, iki yedek üyesi olacak. Komisyon, üye tam sayısıyla toplanacak ve oy çokluğu ile karar alacak. Üyeler kendilerinin, boşanmış olsalar dahi eşlerinin, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve kayın hısımlarının veya evlatlıklarının bu kapsamdaki başvurularında görev alamayacak. Komisyonun çalışmaları için aralarında idarelerin yetkili Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) kullanıcılarının da bulunduğu yeterli sayıda personel görevlendirilecek.

Yapılacak sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek. Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilip, tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak şartı aranacak. Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda adaylar "başarılı" ya da "başarısız" olarak tutanağa geçirilecek.

SINAV SORULARI NASIL OLACAK: Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az 50 puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şart olacak.

Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından kurumun resmi internet adresinde ilan edilecek. İlan tebligat yerine geçecek, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacak.

Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu tarafından hazırlanacak.