BIST 9.536
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.487,78
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçilerle ilgili 12 madde kıdem tazminatı yanacak mı?

Taşeron işçilere kadroda sona gelindi. Herkes merakla taşeron işçi tasladığını merak ediyor. Binali Yıldırım taşeron işçilerle ilgili 12 madde açıklamıştı. Peki o maddeler ne taşeron kadroya geçerken kıdemi yanacak?

Abone ol

450 bin taşeron işçinin kadroya geçeceğinin açıklanmasının ardından herkes şartları merak etmeye başladı. Binali Yıldırım tarafından taşeron işçiler için 12 madde hazırlandığı duyuruldu. 12 maddeden biri de kıdem tazminatı. Peki taşeronların kadroya geçerken kıdem hakkı yanacak mı? 

Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra da Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan taşerona kadro açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı müjdeyi verirken Sarıeroğlu da detayları açıkladı. Herkes merakla kadroya geçecek olan taşeron işçilerin kıdem tazminatının yanıp yanmayacağına yanıt aradı. Sarıeroğlu bu soruya yanıt verdi.

TAŞERONUN KIDEMİ YANACAK MI?Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kadroya geçerken herhangi bir hak kaybına uğramayacağını söyledi. Yani taşeron işçiler kadroya geçerken kıdem ve ihbar hakkını alıp geçecekler. Aynı zamanda taşeron işçilerin maaşlarında da değişim olmayacak.