BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  EKONOMİ

Taşeron işçilerin kadrosu için Bakan sustu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerle ilgili Meclis açılana kadar sessiz kalmayı tercih etti. 22 Ağustos taşeron haberleri...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'deki 4-C çalışan 23 bin çalışanın kadroya alınmasının hükümetin ele alacağı bir konu olduğunu belirterek, "Meclis tatilde olduğu için şu anda o konuyla ilgili ileri derecede bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet şölenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4-C'lilerin kadroya girip girmeyeceği konusunda sorulara cevap verdi. Hükümetin daha önce 100 bine yakın sözleşmeliyi kadroya geçirdiğini belirten Bakan Çelik, "Şimdi bizim o çalışmalarda 4-B'lilerin kadroya alınacağını ifade etmiştik.

Bunun gereğini yaptık. 100 bin kişi şu anda kadrolu oldular ve oluyorlar. Özelleştirme neticesinde 4-C statüsüne çalışan 23 bin çalışanımızla ilgili olarak da toplu sözleşmemasasında sosyal haklarının ele alınacağını ifade ettik. Aile ve çocuk yardımı gibi yardımlarınyanında ana ücretlerine, ilkokul mezunu kardeşlerimiz bin 33 lira alıyorlardı. Oraya da 175 lira ilave yaparak çok ciddi bir maaşlarında, oran olarak bakarsak yüzde 35-40'lar oranındamaaşlarında iyileştirme oldu" diye konuştu.

"4-C'LİLERİN İŞ GÜVENCELERİNDE BİR PROBLEM YOK"

4-C çalışanlarının asıl taleplerinin kadro olduğunu dile getiren Bakan Çelik, "Aslında 4-C statüsündekilerin iş güvencelerinde bir problem bulunmamaktadır. Ama 4-C diye öteden beri anılmalarının onlara verdiği sıkıntılarını 'geçici personelmiş' gibi algıların kendilerini rahatsız ettiğini ifade ettiler. Biz de toplu sözleşme sürecinde çalışma yapacağımızı, mali durumlarını iyileştireceğimizi ifade ettik. Ama kadroyla ilgili takdir edersiniz ki, bu hükümetin ele alacağı bir konu. Meclis de tatilde olduğu için şu anda o konuyla ilgili ileri derecede bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum" açıklamalarında bulundu.