BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçilere kadroda son durum özel sözleşme yapılacak

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek 817 bin taşeron işçi merakla bu soruyu bekliyor. Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan son bilgiye göre taşeron işçiler yıl sonuna kadar kadroya geçecek. Taşerona kadro 19 Ekim güncel bilgiler haberimizde.

Abone ol

Çalışma hayatının en merak edilen konularından biri taşeron işçi. Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçeceğini merak ederken detaylar belli olmaya başladı. Taşeron işçiler statü olarak özel sözleşme imzalayacaklar.

Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu defalarca dile getirdi. Taşeronun kadro sorunu bu yıl bitmeden çözülecek. En çok merak edilen konu ise çözümün nasıl olacağı. Taşeron işçilerin hangi statüde kadroya geçirileceği. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Meclis’e gelmesi beklenen düzenleme netleşmeye başladı.

TAŞERONA ÖZEL SÖZLEŞME GELİYOR

Buna göre; öncelikle taşeron çalışanlar ile bir ‘özel hukuk sözleşmesi’ yapılacak. Böylece onlar kamuda özel statülü sözleşmeli personel ya da 4E’li sözleşmeli personel kadrosuna geçmiş olacaklar. Yine sözleşme yapılmasında ve yenilenmesinde performans kriteri öncelikli olarak düşünülecek. Sözleşmelerin 3’er yıllık olması da prensipte kabul edilen maddeler arasında. Güvenlik ve arşiv taramaları mutlaka yapılacak. Sözleşme için müracaatlar çalışılan kuruma yapılacak. Başka bir kuruma geçiş yapılacaksa, ihtiyaca göre ve sınav ile yapılabilecek.