BIST 9.538
DOLAR 32,48
EURO 34,56
ALTIN 2.475,50
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek Hak İş'ten açıklama

Taşeron işçilere kadroda son durum ne taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? Taşeron işçilerin kadroya geçmesi için kritik hafta başladı. Taseron iscilerin hangi statude kadroya gececegi merak ediliyor. Taşeron işçiler 2 Aralık güncel bilgiler internethaber'de.

Abone ol

Binlerce taşeron işçinin beklediği kadroda son doğru yaklaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada taşeron işçilere kadro konusunun bir hafta içinde Meclis'e geleceğini söyledi. Bekir Bozdağ ise Ocak 2018'de bu sorunun çözüleceğini söyledi. Peki sendikalar bu duruma ne diyor?

Taşeron işçilere kadroda sona yaklaşılırken sendikalardan da açıklamalar gelmeye devam ediyor. Taşeron işçilerle ilgili Hak İş başkanından açıklama geldi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye dair "Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu meseleyle ilgili tartışmaların kamuoyunda devam etmesi hem bizi hem de çalışanları yoruyor" dedi.  Arslan, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye ilişkin şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı öncülüğünde 2014'de taşeron işçilerle ilgili çok önemli yasal düzenleme yapıldı. Yasal düzenlemenin ikinci aşaması için harekete geçildi. Bir hazırlık var. Bize söylenen yılın sonuna kadar taşeron konusundaki hedeflerini yapmak istedikleri. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu meseleyle ilgili tartışmaların kamuoyunda devam etmesi hem bizi hem de çalışanları yoruyor. Düzenlemenin Hak-İş ve çalışanlarının talepleri doğrultusunda olması konusunda beklentilerimiz var. Uzun yıllardır taşeron işçileri işçi sendikalarında örgütledik. İşçi sendikaları bugün toplu sözleşme, sendikal haklar gibi temel haklarını elde etti. Taşeron sisteminin kamuda sona erdirilmesi ve bütün çalışanların işçi kadrolarında değerlendirilmesi ve istihdam edilmesi talebimiz var. Biz görüş ve önerilerimiz dikkate alınarak bir yasal düzenlemeyi tartışmasız ve bütün kesimlerin üzerinde uzlaştığı modelin hayata geçirilmesini istiyoruz."

TAŞERON İŞÇİLER HANGİ STATÜDEN KADROYA GEÇECEK? Taşeron işçilerin hangi kadrodan statüye geçeceği henüz belli olmadı. Taşeron işçilerin 4a statüsü üzerinden farklı bir düzenlemeyle kadroya geçeceği konuşuluyor.