BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçiler kadroya geçerken maaşları artacak mı?

Taşeron işçilere son durum ne taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? Taşeron işçiler için kadroda sona gelindi. Taşeron işçiler kadroya geçerken maaşlarının artıp artmayacağını merak ediyor. Peki taşeron işçilerin maaşı değişecek mi?

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilere kadroya geçerken detayları açıkladı. Taşeron işçiler merakla kadro şartlarını beklerlen Binali Yıldırım tarafından 12 maddelik tasarı hazırlandığı açıklandı. Peki bu 12 maddede maaş değişimi var mı?

Uzun zamandır devam eden taşerona kadroda sona gelindi. Meclis'e geldikten sonra hemen kabul edilmesi beklenen taşeron işçiler maaşlarını merak ediyor. 450 bin taşeron işçi artık kamuda kadrolu olacak. Peki taşeron işçiler kadroya geçerken maaşlarında yeni bir düzenleme olacak mı?

TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞI ARTACAK MI? Taşeron işçiler kadroya geçerken memur statüsünde olacak ama işçilerin maaşları değişmeyecek. Taşeron işçiler mevcut ücreti üzerinden maaş almaya devam edecek.

MAAŞ FARKI ÖDENECEK Çalışanlar mevcut maaşları ile kadroya geçecek, herhangi maaş artışı ya da eksilmesi olmayacak. Ancak kamuya geçiş olacağından 52 günlük ilave ücret ödenecek.

BELEDİYE İŞÇİLERİ KADROYA GEÇECEK Mİ?  İl özel idareleri ve belediyelerde çalışan 400 bin taşeron işçi bulunuyor. Bunlar da yine il özel idarelerinde ve belediyelerde daimi işçi olarak çalışacaklar. Aradan taşeron firmalar çıkacak.