BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçiler kadroda son durum farklı bir statü geliyor

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek taşeron işçilerin kadroya geçmesinde son durum ne? Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamayla birlikte gözler yıl sonuna çevrildi. Taşeron işçiler merakla işçi mi yoksa memur statüsünde mi olacaklarını merak ediyorlar.

Abone ol

800 binden fazla taşeronun beklediği kadroyla ilgili sona yaklaşıldı. Yıl sonunda açıklanması beklenen yeni kadroyla birlikte taşeron işçiler statülerinin ne olacağını merak ediyor. 

Kadro bekleyen taşeron işçiler için heyecan dorukta. Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Ancak düzenlemenin detaylarını vermedi. Ancak taşeron kadro nasıl olacak, kimleri kapsayacak sorularının yanıtları kulislerde konuşulmaya başlandı. 

TAŞERON İŞÇİLERİN STATÜSÜ NE OLACAK?

İster asıl iş olsun, ister yardımcı iş taşeron işçiler kamuda aynı yerde çalışmaya devam edecek. Kamuda çalışan taşeron işçiler yeni bir statüye tabi olacak. Kamudaki, 4a-4b-4c-4d olmak üzere 4 farklı statü bulunuyor. Taşeronlar içinse bunların dışında bir statü getirilecek ama kamuda istihdam edilecekler.