BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron asıl iş ve yardımcı iş listeleri kadro sınavı nedir ne zaman?

Taşeron asıl iş ve yardımcı iş listelerindeki iş kollarında çalışan taşeron işçiler kadroya alınacak. Ancak gerek taşeron asıl işçi gerekse taşeron yardımcı işçi listesinde olanlar kadroya girebilmek için sınava tabi tutulacaklar.

Abone ol

Taşeron kadro için kilit önemdeki asıl iş listesi ve yardımcı iş listesi çalışanlar tarafından merak ediliyor.

Daha önce asıl işçi statüsündeki taşeronların kadroya alınacağı açıklanmıştı. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu dün yaptığı taşeron kadro açıklamasında hem asıl iş hem de yardımcı iş yapan taşeronların kadroya alınacağını duyurdu.

Fakat kadroya girmek için taşeron asıl işçi ve yardımcı işçi statüsünde olmak yeterli değil. Çünkü her kadro için başvuru yapacak her taşeron işçinin sınavı da geçmesi gerekecek.

taşeron asıl iş yardımcı iş listeleri kadro sınavı nedir ne zaman

TAŞERON İŞÇİ SINAVI NEDİR NE ZAMAN?

Taşeron işçi sınavı, kamuda özel sözleşmeli personel olmak isteyen taşeron işçilerin yeterliliklerinin ölçüleceği sınav olacak. Taşeron kadro sınavının ne zaman yapılacağı taşeron yasasının Meclis'te kabulu sonrası belli olacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yaptığı en son açıklamaya göre taşeron kadro yasası 1-2 hafta içinde Meclis'e gelecek. Tasarının Meclis Genel Kurulu'nda kabulü sonrası taşeron kadro için takvim uygulamaya konulacak.

NACİ AĞBAL'DAN TAŞERON KADRO SINAVI YENİ AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron kadro sınavına ilişkin şu bilgileri verdi:

" Sınav şartı getiriyoruz. Burada kurumların ihtiyaçlarına göre yapılacak sınavlarla eleman alacağız. Dolayısıyla 720 bin kişi sayı olarak ifade edilse de bunlardan sadece bu koşulları yerine getirenleri alacağız.  Kurumlar kendi bünyelerinde sınav yapabilir. ÖSYM'ye, Milli Eğitim Bakanlığı'na sınav yaptırabilir. Çalışanlar kendi kurumlarına müracaat yapacaklar."

TAŞERON KADRO BAŞVURULARI NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Taşeron kadro için çalışanlar taşeron kadro başvurusu yapacaklar. Taşeron kadro başvurusu ne zaman nasıl yapılacak sorusu da Taşeron Yasası'nın kabulü sonrası netleşecek.