BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  GÜNCEL

Tasarladığı bonesiz kullanılan türban için patent aldı

KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde yaşayan Çiğdem Şeb (41), tasarladığı türban için patent aldı. Çiğdem Şeb türbanlı kadınların en büyük şikayetlerinin bone de takmak olduğunu belirterek, tasarladığı türban ile bone kullanımının ortadan kalktığını, türbanın 3-5 saniyede pratik olarak kullanılabildiğini söyledi.

Abone ol

Bir dönem türban kullandığında bone nedeniyle rahatsız olan ve bu nedenle bonesiz türban tasarlayan Çiğdem Şeb, kısa sürede başa bağlanarak pratik bir kullanım imkanı sağlayan türbanı için geçen yıl Şubat ayında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan Tasarım Tescil Belgesi aldı. Çiğdem Şeb, tasarladığı türbanın birleştirme yerleri sayesinde rahatlıkla takılabildiğini söyledi.

Türban takan kadınların bone de takmak zorunda olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Çiğdem Şeb, "Tasarımım bonesiz kullanılan çok pratik bir ürün. Yeni neslin çok beğeneceğine ve herkesin de kolaylıkla kullanacağını sandığım bir ürün. Bone tamamen kullanılmıyor. Bone genelde çok rahatsız ediyor. Ben de zaten bunun sıkıntılarını çok yaşamış bir kişiyim. Örneğin boneyi takıyorsunuz, arkadan mecburen sıkmak zorundasınız bone saçınızı tutsun ve arkadan kaymasın diye, ancak bir süre sonra baş ağrıtmaya başlıyor. Hatta saç dökmeye bile başlıyor. Migreni olanlar çok fazla kullanamıyor. Boneden kadınlarımızın, özellikle gençlerimizin çok şikayet ettiğine şahit oldum. Ben de bir dönem kapandım ve o esnada bone kullanmaya başladım, fakat çok sıkıntılar yaşadım. Taktığım zaman benim de başımı ağrıttı. Takıyordum ve 2 saat sonra başım ağrıyordu inanılmaz derecede. Daha sonra alternatifleri düşünmeye başladım. 'Ben ne yapabilirim de bu eşarbı takabilirim?' diye düşündüm. Çünkü takmak zorundaydım, bende kendi kendime böyle bir sistem buldum geliştirdim ve patentini aldım" dedi.

Çiğdem Şeb ekonomik nedenlerden dolayı üretim yapamadığını söyleyerek, "Şu an maalesef bunun üretimini yapamıyorum, çünkü maddi gücüm buna el vermiyor. Ben de zaten bunun için tüm tekstil firmalarından ya da girişimcilerden destek bekliyorum. Bu ürünümü bir an önce piyasaya sürülmesini istiyorum. Herkes ürünü çok beğeniyor ama işte benim maddi gücüm el vermediği için üretemiyorum. Tek dileğim yeni girişimcilerin ve tekstil firmalarının bana yardım edip bu ürünü seri üretime sokmakları" diye konuştu.