BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  GÜNCEL

Taş ve sopalarla birbirlerine girdiler

Ukrayna’nın güneybatısında yer alan sahil kenti Odessa’da Rus yanlıları ile Ukrayna yanlıları taş ve sopalarla birbirine girdi. Olayda çok s...

Abone ol

Ukrayna’nın güneybatısında yer alan sahil kenti Odessa’da Rus yanlıları ile Ukrayna yanlıları taş ve sopalarla birbirine girdi. Olayda çok sayıda kişi yaralanırken, en az 1 kişi de öldü.
Ukrayna’da birliği savunan ulusalcılar ve yerel takım Chernomorets’in taraftarlarından oluşan bir grup gösterici, bölgelerde daha çok özerklik talep eden Rus yanlısı bir gruba rastladı. Karşıt grup üyelerinin birbirlerine taş atmaları sonucu patlak veren çatışmaya polisin müdahalesi de yetersiz kaldı. Yaklaşık 2 bin kişinin karıştığı çatışmalarda taraflar, birbirlerine söktükleri kaldırım taşlarının yanı sıra molotof kokteyli ve gaz bombaları da fırlattı. Beyzbol sopaları ve zincirlerin de kullanıldığı çatışmalarda yaralananlardan en az 1 tanesinin durumunun ciddi olduğu ifade edilirken, bölgedeki yerel İçişleri Bakanı çatışmalarda 1 kişinin öldüğünü açıkladı. Çatışmalara katılan futbol taraftarları, Twitter’dan yaptıkları açıklamada ölen kişinin kendi gruplarından olduğunu iddia etti. Çatışmalar devam ediyor.
(İHA)