BIST 8.795
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.237,45
HABER /  POLİTİKA

Tartışmalı kanunda flaş değişiklikler!

MİT Kanunu ile ilgili AK Parti'nin teklifinde 4 maddede değişiklik yapıldı.

Abone ol
Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nda teklifin birinci maddesinde AK Parti’nin önergesiyle değişiklik yapıldı.

Değişikliğe göre, MİT’in görevleri arasındaki ‘Bakanlar Kurulunca verilen her türlü görevi yerine getirmek ‘ cümlesindeki ‘her türlü’ ibaresi metinden çıkarıldı. İkinci fıkrada yapılan değişiklikle de "üretilen istihbaratı gerekli kuruluşlara ulaştırmak" ibaresi metne eklendi.
 
TBMM Genel Kurulu, saat 15.00’da TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yönetiminde yoklamayla  başladı. Gündem dışı konuşmaların ardından,Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine geçildi. Teklifin birinci maddesinde AK Parti’nin önergesiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre,  MİT’in görevleri arasındaki ‘Bakanlar Kurulunca verilen her türlü görevi yerine getirmek ‘ cümlesindeki  ‘her türlü’ ibaresi metinden çıkarıldı. İkinci fıkrada yapılan değişiklikle de "üretilen istihbaratı gerekli kuruluşlara ulaştırmak" ibaresi metne eklendi.
 
Genel Kurul’da ise teklifin ilk 4 maddesi kabul edildi. Genel Kurul’da birleşim  saat 18.54’de kapandı. Genel Kurul yarın saat 14.00’da tekrar açılacak ve teklif maddelerini görüşmeleri devam edecek.