BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Tarsus'da tehlikeli gerginlik! 5'i polis 11 kişi yaralandı!

Suruç'taki terör saldırısını bahane ederek Tarsus ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen grubun açtığı ateş sonucu, aralarında 5 polis ile eski HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan'ın da bulunduğu 11 kişi yaralandı.

Abone ol

Ayrıca İstanbul'da bir kişi, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerince DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla, Adana'da ise bir kişi, yüzü maskeli kişilerce silahla vurularak öldürülmüştü.

Barbaros, Şahin ve Fahrettin Paşa mahallelerinde toplanan gruplar, yolu trafiğe kapatıp, güvenlik güçlerine ve araçlarına saldırıda bulundu.

Molotofkokteyli atan grup, zaman zaman da ateş açtı. Polis, megafonla silah kullanılmaması konusunda uyardığı gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Olaylar sırasında vücutlarının çeşitli yerlerine saçma isabet eden 5 polis ile eski HÜDA PAR İlçe Başkanı Kutan'ın da aralarında olduğu 11 kişi Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 11 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan, polis ekipler mahallelerde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz'daki terör saldırısında 32 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlenmişti. Bu terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruplarca bazı illerde kamu binaları ve araçlar ateşe verilmiş, gösteriler sırasında aralarında polislerin de bulunduğu vatandaşlar yaralanmıştı.

Suruç'taki terör saldırısından iki gün sonra Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polis kaldıkları evde şehit edilmiş ayrıca İstanbul'da bir kişi, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerince DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla, Adana'da ise bir kişi, yüzü maskeli kişilerce silahla vurularak öldürülmüştü.