BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir

Kabine revizyonundaki en sürpriz isim Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yerine gelen Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. Peki kimdir Ahmet Eşref Fakıbaba? İşte Urfa efsanesi olan Ahmet Eşref Fakıbaba hakkında bilinmeyenler;

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede sürpriz isimler yer aldı. En dikkat çekeni de Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı koltuğuna oturan Ahmet Eşref Fakıbaba sembol isimlerden biri.

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfalılar tarafından çok seviliyor.

KİMSEYE EYVALLAHIM OLMADI

Fakıbaba'dan ilk açıklama! Haberi yoktu bakın nasıl öğrenmiş

Fakıbaba bir röportajında çok sevilmesinin nedenini şu sözlerle açıklamıştı: ''Samimiyet. Gerçekten dürüstlük, gerçekten şeffaflık, gerçekten yememe, gerçekten yedirmeme, gerçekten güvenilirlik. Birine hayır dedimse, Bakan aradığında da hayır dedim. 50 kişiyi araya koydular, baktılar yine olmuyor. Kimseye eyvallahım olmadı''

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

6 Aralık 1951 tarihinde Birecik'de doğan Ahmet Eşref Fakıbaba, 2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerinde 77.997 oy alarak (%44) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı seçilmiştir. 22 Ocak 2013'te, halen belediye başkanlığı görevini devam ettirirken, Ak Parti'ye katıldı.

TIP FAKÜLTESİ MEZUNU

Birecik Lisesini başarıyla tamamlayan Ahmet Eşref Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Taksim ilkyardım hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamlayan Ahmet Eşref Fakıbaba aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yapan Ahmet Eşref Fakıbaba, 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu.

ŞANLIURFA'DA EFSANE OLDU

1994-2004 yılları arasında 11 yıllık Başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa'da rekor oyla seçildi.

AK PARTİ'DEN AYRILDI , GERİ DÖNDÜ
28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti çatısı altında belediye başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba yüzde 60'a yakın oy alarak en yakın rakibine yüzde 35'lik bir fark atmıştı. 2009 yerel seçimlerinden AK arti'den aday gösterilmeyen Ahmet Eşref Fakıbaba seçimlere bağımsız olarak girmiş ve yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

SAADET PARTİSİ'NDEN İSTİFA ETTİ
AK Parti aday göstermediği için ayrılan Ahmet Eşref Fakıbaba Saadet Partisi'ne katıldı. Fakıbaba, Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılması üzerine istifa etti. Hiçbir partinin desteğini almadan seçilen ve Şanlıurfa halkı tarafından çok sevilen Fakıbaba, AK Parti'den seçilenler arasında, ayrılıp da dönen ilk ve tek isim oldu.

"AK PARTİ VE BAŞBAKAN'LA BİR SORUNUM OLMADI"
Hiçbir beklentisi olmadan AK Parti'ye geçtiğini ifade eden Fakıbaba, partiden ayrılırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve genel merkezle bir sorunum yoktu, açıklamasında bulunmuştu.