BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  EKONOMİ

Tarım ilaçlarına indirim yapılacak bakan Pakdemirli açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yarından itibaren başlayarak toplamda 438 bin 284 yetiştiricimize 522 milyon TL buzağı desteklemesi ödemesi yapmış olacağız" dedi.

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye’de Tarım Öğreniminin 173. Yıldönümü" programında çiftçilere yönelik hayata geçirilecek müjdeleri art arda açıkladı. 

Türkiye'nin tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada yedinci sırada olduğunu ifade eden Pakdemirli, küçükbaş hayvan ve süt sığırı varlığında Türkiye'nin Avrupa Birliği’nde birinci sırada, büyükbaş hayvan varlığında da Avrupa Birliği’nde Fransa’dan sonra ikinci sırada olduğunu aktardı.

KENEVİR ÜRETİMİ ARTTIRILACAK
Önümüzdeki süreçte kenevir üretimini arttırmak için çalışmalar yapacağız" diyen Pakdemirli, bakanlık olarak şu anda 19 ilde kenevir üretimine izin verdiklerini ve ticari faaliyetin arz ve talebine göre lokasyonları da büyüteceklerini duyurdu.

Pakdemirli, "Önümüzdeki dönemde ekolojik olarak kenevir üretiminin yapılacağı yeni yerlere izin vereceğiz. Bu konuda arkadaşlar çalışıyor. Araştırma projemizin çıktılarını da hem üreticilerimiz hem sektörümüz hem de tüm paydaşlarla paylaşacağız" diye konuştu.

Pakdemirli, yakın zamanda Havza Bazlı Yönetim Sistemine geçileceğinin altını çizerek, havzalara yetki vererek ürün desenlerini havzalarının seçmesinin, optimizasyonları da kendilerinin yapmasının sağlanacağını söyledi.

DESTEK ÖDEMESİ BAŞLIYOR
Bakan Pakdemirli programda buzağı desteklemesi ödeme takvimini açıkladı. Bu kapsamda birinci grupta T.C. kimlik numarasının son hanesi 4-6-8 olan 263 bin 519 yetiştiricinin 320 milyon TL tutarındaki desteklemesi 11 Ocak Cuma günü (yarın) saat 18.00 itibariyle ödenecek.

İkinci grupta ise T.C. kimlik numarasının son hanesi 0-2 olan 174 bin 765 yetiştiricinin 202 milyon TL tutarındaki desteklemesi 18 Ocak Cuma günü saat 18.00 itibariyle ödenecek. Toplamda 438 bin 284 yetiştiriciye 522 milyon TL buzağı desteklemesi ödemesi yapılmış olacak.

KÜPE BEDELİ BAKANLIKTAN
Bakan Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:  "Küçükbaş ve büyükbaş hayvan küpe bedelini de artık bakanlık olarak biz karşılayacağız. Ayrıca tarım ilaçları sanayicileri ve üreticileri ile yapılan toplantı sonucunda sanayicilerimiz önümüzdeki dönemde tarım ilaçlarında yüzde 15 indirime gidecekler."