BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,91
HABER /  EKONOMİ

Tarım Bakanı Pakdemirli: Balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, etteki talebin arttığında dikkat çekerek vatandaşların biraz da balığa yönelmesini istedi. Et ithalatının bu ara çok konuşulduğuna dikkat çeken Bakan Pakdemirli "Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek" dedi.

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Balık Ankara'da da Yenir" temalı festivale katıldı. Türkiye'de et ithalatının çok konuşulduğunu belirten bakan Pakdemirli, zaman içinde ete olan talepte artış yaşandığını söyledi.

"Eti biraz daha az yiyelim" diyen Bakan Pakdemirli "Diğer taraflara doğru gidelim. 40'ına kadar kuzu, 40'ından sonra kuzunun yiyeceğini yiyeceksin. Diyetisyenler de bunu öneriyor. Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek" diye konuştu.

Yıllık ortalama 1 milyar dolar olan balık ihracatının 2 milyar dolara çıkarılması gerektiğini dile getiren Bakan şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'yi dünyanın balık üssü haline getirebiliriz. 280 bin ton olan su ürünleri üretimimizin 2023'te 600 bin tona ulaşması talimatını vermiştim. Bu hızla gidersek, 2023 olmadan 600 bin tona çıkabiliriz. 2002'de yıllık 6-7 kilogram balık yiyormuşuz, bu rakam etle aynı. Şimdi ise 5,5 kilograma düşmüş. Demek ki bu alanda gidecek yolumuz, yiyecek çok balık öğünümüz var. Sağlıklı olmak, lezzet arıyorsak, balık tüketimimizi artırmamız lazım." ifadelerini kullandı

Pakdemirli, boy yasağına uyulması ve küçük balıkların avlanmaması uyarısında bulundu.