BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tarihi Taşhan'a restorasyon onayı

Karabük'ün Eflani ilçesinde, 1888 yılında yapılan Taşhan, 1991 yılında tarihi yapı olarak tescillendi, 2011 yılında mahkeme kararı ile kamulaştırıldı.

Abone ol

Karabük'ün Eflani ilçesinde, 1888 yılında yapılan ve bir süre kullanıldıktan sonra atıl kalan Taşhan, 1991 yılında tarihi yapı olarak tescillendi, 2011 yılında mahkeme kararı ile kamulaştırıldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na
(BAKKA) restorasyon ile ilgili sunulan proje kabul edildi. Konuyla ilgili bilgi aktaran Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, "Projemiz kabul edildi. Bu eserin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekli. Bunu sağlayacağız." diye konuştu.

Proje tamamlandığında, ilçeye doğa turizmi için gelenlerin hizmetine konaklama alanı olarak sunulacağını belirten Ertuğrul, "Projenin amacı, tarihi kültür mirası olan ve koruma altında bulunan yıkılmaya başlamış bir tarihi yapıyı restore ederek içinde otel odalarının, Eflani yemeklerinin yapılarak servis edildiği, el sanatları bölümlerinin ve Eflani değerlerinin tanıtılabildiği bir mekan haline getirilerek halkın hizmetine sunmaktır. Eflani'deki bu tarihi önemli yapının restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra ilçe turizmine önemli katkıda bulunacak." dedi.