BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Tarihi okula 50 öğrenci alınacaktı adım atacak yer kalmadı

GALATASARAY İlkokulu'nda öğrenim görecek 50 öğrenci için kura heyecanı yaşandı. 6 bine yakın öğrencinin başvurduğu kura için aileler sabah erken saatlerden itibaren okulun önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kuradan çıkanlar büyük sevinç yaşarken çıkmayanlar üzüldü...

Abone ol

GALATASARAY İlkokulu'nda öğrenim görecek 50 öğrenci için kura heyecanı yaşandı. 6 bine yakın öğrencinin başvurduğu kura için aileler sabah erken saatlerden itibaren okulun önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemi için çekilen kura, 4 küreden oluşan havalı sistem yöntemi ile yapıldı. Galatasaray Lisesi'ndeki kura, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Galatasaray İlkokulu ve Lisesi yetkilileri tarafından noter huzurunda gerçekleştirildi.

5 BİN 939 ÖĞRENCİ BAŞVURDU... 30 Eylül 2011 ve 30 Eylül 2013 tarihleri arasında doğanların katılabildiği kura için aileler sabah erken saatlerde okul bahçesinde toplandı. 50 kişinin kabul edileceği okula binlerce başvuru gelince, okul bahçesinde uzun kuyruklar oluştu.

HERŞEYE DEĞER... Kuraya gelen velilerden Hale Serat, " Şansımızı denemek için geldik. Kızımız için her şeye değer" dedi. Daha önce kura ile öğrenim hakkı kazanan 3'üncü sınıf öğrencisi Aksel Levis ise bu kez kardeşi için geldiğini ifade etti. İlkokul için kayıt hakkı kazananlar sevinç çığlıkları attı.

HALA KULAKLARIMA İNANAMIYORUM...  Çocuğu Duru Deniz Tunç’un numarası ve adı kurada söylenince büyük mutluluk yaşayan Sezgi Tunç, “Ne söylenebilir ki? Çok istiyorduk, oldu Allah’a şok şükürler olsun. 18. sıradan çıktık, hala daha o numaraları duyduğuma emin olamıyorum ama çok şükür yani teyit etmeliyiz. 50 kişi alacaklar, bunun için 5 bin 939 kişi başvurdu. Yüzde 1’in altında bir şansla kazandık” dedi.

BÜYÜK KEYİF BÜYÜK MUTLULUK... Kızı Masal İnci Yılmaz’ın da adı ve numarası söylenenler arasında olan Doğan Yılmaz, “Büyük bir keyif, büyük bir mutluluk. Her şeyden önce çocuğumuzu ileride sınav hengamesinden kurtulmasının keyfini yaşıyoruz. 25. sıradan çıktık, 50 kişi başvurdu toplamda yaklaşık 6 bin kişi başvurdu. Şüphesiz çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

4 MİLYON  157 BİN 300 TL GELİR ELDE EDİLDİ... Aday öğrenciler başvuru için kişi başı 700 TL öderken, 5 bin 939 başvurunun alındığı kuradan 4 milyon 157 bin 300 TL gelir elde edildi. 

Öte yandan, kurayla belirlenen aday öğrencilerin Galatasaray İlkokulu’na ön kayıtları 21-22-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 50 aday yedek liste olmadan belirlenecek. Kontenjanın dolmaması halinde, listedeki adaylar arasında 28 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da yeniden kura çekilişi olacak. İkinci kuranın ardından tespit edilen aday öğrencilerin ön kayıtları 29 Mayıs Salı günü alınacak.