BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  DÜNYA

Tarihi İtalyan kilisesi cami olacak!

Floransa'daki Sant’Ambrogio Kilisesi, bir proje kapsamında Süleymaniye Camisi'nin görünümüne bürünecek.

Abone ol

Tarihi İtalyan kilisesi, Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camisi'nin görünümüne bürünmeye hazırlanıyor.

İtalya'nın Floransa kentinde bulunan Sant’Ambrogio Kilisesi, bu haftasonu temsili mahyalarla aydınlatılacak. Floransa Üniversitesi'nin düzenlediği projeksiyon sergisi kapsamında, Türk öğrenci Berna Aydın'ın tasarladığı Süleymaniye görüntüsünün de yer aldığı projeler, sırayla tarihi kilisenin ön yüzüne yansıtılacak.

Kilisenin dış cephesine dev boyutlarda yansıtılacak olan Süleymanye tablosu, İtalyanlara Ramazan gecelerini anımasatmayı amaçlıyor.

Profesör Marcello Scalzo'nun hazırladığı proje, Floransa'nın dini yapılarını genç öğrencilerin hayal gücüne sunuyor. "Sant'Ambrogio beyaz bir kağıt olsa..." sorusuna verilen en yaratıcı cevaplar, kilise cephesinde sergilenecek. 

italyan-kilisesi-haber-ici.jpg

İSLAMOFOBİYİ YENMEK AÇISINDAN ÖNEMLİ...

İtalya'nın önde gelen gazeteleri La Repubblica ve Corriere della Sera, projeye dair haberlerinde, Aydın'ın hazırladığı Süleymaniye'yi öne çıkarıyor. Mimar Sinan'ın ölümsüz eseri ve bir Katolik kilisesinin ay ışığı altındaki iç içe geçmesi, Avrupa'yı giderek saran milliyetçilik ve İslamofobya ile mücadele eden ülkede, ayrı bir anlam taşıyor.

Floransa Üniversitesi, yerel yönetimlerle her yıl kültürel etkinlikler düzenliyor. Her etkinliğin kendine özgür bir teması, bir fikri oluyor. Kutsal kitapların ortak temasını ortak mekan üzerinden yansıtmayı amaç edinen bu görsel etkinlik, insanları bilinçli bir yaratmanın ortak bileşenlerini düşündürmeyi amaçlıyor.