BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,47
POLİTİKA

Tarihi görüntüler! Kim, bir sarıldı bir daha bırakmadı...

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la bu yılki 3. zirvesi için başkent Pyongyang'da. Bu ziyaretle birlikte 11 yıl sonra ilk kez bir Güney Kore lideri, Kuzey Kore'ye gitmiş oldu. Kim'in, Güney Kore liderine sıkı sıkıya sarılması ve uzun süre bırakmaması dikkat çekti.

PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları sonrası barış mesajlarının hakim olmaya başladığı Kore Yarımadası, tarihe geçecek bir zirveye daha ev sahipliği yapıyor. Güney Kore Devlet Başkanı Moon, Kuzey Kore lideri Kim'le bu yılki 3. görüşmesi için Pyongyang'da. Büyük bir heyetin eşlik ettiği Moon, son 11 yılda Kuzey Kore'ye giden ilk Güney Kore lideri. Kim'in, Güney Kore liderine sıkı sıkıya sarılması ve uzun süre bırakmaması dikkat çekti.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la bu yılki 3. zirvesi için başkent Pyongyang'da. Bu ziyaretle birlikte 11 yıl sonra ilk kez bir Güney Kore lideri, Kuzey Kore'ye gitmiş oldu.

Seul Hava Üssü'nden havalanıp Sarı Deniz üzerinden direkt uçuş rotasını kullanıp 80 dakikalık bir uçuşla Pyongyang'a varan Moon ve First Lady Kim Jong-sook'u, uçağın indiği Sunan Uluslararası Havalimanı'nda Kim, kız kardeşi Kim Yo-jong ve eşi Ri Sol-ju bizzat karşıladı.

Sitene Ekle