BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  MEDYA

Tarhan Erdem'e çapsız beyin cevabı

"Şartlar oluştuğunda darbe olur" diyerek dikkatleri üzerine çeken Radikal yazarı Tarhan Erdem'e Engin Ardıç'tan sert bir cevap geldi.

Abone ol

Darbe kabusu geri mi dönüyor? Türkiye yeniden bu konuyu konuşuyor. Tartışmanın fitilini ateşleyen de bir dönem CHP Genel Sekreterliği yapmış olan Radikal yazarı Tarhan Erdem oldu.

Erdem iki gün önceki yazısında "Siyasal hayatımızda darbe koşulları oluşmaya başlamış mıdır? Açık ve kesin bir şey söyleyemiyorum; ama yaşadığımız sıkıntı ciddidir!" sözleriyle hükümeti uyarmıştı. 

Açlık grevleri, ve büyükşehir yasa tasarısını örnek gösteren Erdem'e göre siyasal bir tıkanıklık söz konusu. Darboğazın aşılamamasının darbeye davetiye çıkaracağını savunan Erdem, Sabah yazarı Ardıç'ın hışmına uğradı.

TESCİLLİ CHP'Lİ

"Darbe mi var çıkan falda?" başlıklı yazısında  Erdem'in CHP'li geçmişine vurgu yaparak şu soruyu soruyor: "Tutarlı ve dürüst bir adam olsa da eninde sonunda "müseccel bir CHP'li" olan Tarhan Bey'in partisine özgü eski bir hastalığı mı nüksetti, yoksa sezdiği birşeyler mi var?"

"TIKANMA SİZİNKİLERİN ÇAPSIZ BEYİNLERİNDE"

Darbe için dış şartların oluşmadığına dikkat çeken Ardıç, ekonominin tıkırında gittiğini belirtiyor. Ağır sözlerini yazısının sonuna saklayan Ardıç'ın cevabı Erdem'i çileden çıkaracak türden oldu:

"EBEDİ YETERSİZLİK"

"Tarhan Bey, tıkanma falan yok. Tıkanma, "sizinkilerin" çapsız beyinlerinde. Arterioskleroz mu dersiniz, ebedi yetersizlik mi dersiniz, artık ne derseniz deyiniz.
Yoksa, "hafiyesi Mayk Hammer'in pis bir alışkanlıkla kırk beşliği doğrultması" gibi, siz de gençlik günlerinizi mi hatırladınız?"

Yazının tamamı için