BIST 9.708
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,00
HABER /  GÜNCEL

Taraftar hangi partiye oy veriyor?

GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen, 1 hafta içerisinde yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

Yerel seçimlere az bir zaman kala, anket şirketleri kamuoyunun nabzını tutmaya devam ediyor. Araştırmalarıyla partilerin aday tercihlerini dahi belirleyen şirketler, son yıllarda seçimlere fazlasıyla yön vermeye başladı. Bu şirketlerden biri olan GENAR, hafta sonu oynanan ve Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylardan yola çıkarak, 3 büyük takım taraftarının desteklediği siyasi partiler üzerine detaylı bir araştırma yaptı.Hangi takımın taraftarı hangi partiye oy veriyor?

EN ÇOK TARAFTARI OLAN TAKIM

27 büyükşehirde, 1001 kişi üzerinde yapılan araştırmada vatandaşlara ilk olarak hangi takımı tuttukları sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 31 Galatasaray'dan yana görüş belirtirken yüzde 29.1'i tercihini Fenerbahçe'den yana kullandı.Araştırmanın sonucuna göre; Beşiktaş'ı tutanların oranı yüzde 21.3Trabzonspor'u destekleyenlerin oranı ise 6.8 olarak açıklandı.

İşte partilerin taraftar oy dağılımı;

AK PARTİ

AK Parti Galatasaray: Yüzde 32

AK Parti
Fenerbahçe: Yüzde 28

AK Parti
Beşiktaş: Yüzde 18

AK Parti
Trabzonspor: Yüzde 6

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi
Fenerbahçe: Yüzde 38

CHP
Galatasaray: Yüzde 29
 

CHP
Beşiktaş: Yüzde 21

CHP
Trabzonspor: Yüzde 7

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ 

Milliyetçi Hareket Partisi
Galatasaray: Yüzde 27

MHP
Fenerbahçe: Yüzde 24

MHP
Beşiktaş: Yüzde 24

MHP
Trabzonspor: Yüzde 11

BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ

Barış ve Demokrasi Partisi
Fenerbahçe: Yüzde 44

BDP
Galatasaray: Yüzde 24

BDP
Beşiktaş: Yüzde 20

DERBİDEKİ OLAYLAR SİYASİ UZANTILI

Araştırmaya katılan vatandaşlara yöneltilen bir diğer soru da haftasonu Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olayları nasıl tanımladıkları konusuydu.

Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 48.2'si yaşananları siyasi uzantılı bir olay olarak nitelendirdirirken yüzde 35.3'lük bir kesim de Beşiktaş taraftar grupları içinde yaşanan bir olay olarak değerlendirdiğini ifade etti.