BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.497,98
HABER /  DÜNYA

Taraftar kartı olmayana bilet yok

Beşiktaş Kulübü, siyah-beyazlı taraftarlara özel ‘Kart 1903’ adlı taraftar kartı projesini bugün tanıttı. Tanıtımda konuşan Başkan Fikret Or...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü, siyah-beyazlı taraftarlara özel ‘Kart 1903’ adlı taraftar kartı projesini bugün tanıttı. Tanıtımda konuşan Başkan Fikret Orman, "İnönü’nün yeni halinde taraftar kartı olmayana bilet satmayacağız" dedi.
Beşiktaş İnönü stadında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman’ın yanı sıra, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı yöneticiler Berk Hacıgüzeller, Umut Güner, Metin Albayrak da katıldı. Ayrıca Beşiktaşlı futbolcular Ersan Adem Gülüm ve Olcay Şahan da lansmanda yer aldı.

“BEŞİKTAŞ BÜYÜK BİR AİLE”
Yönetime geldiklerinden bu yana en önemli projelerinin taraftarla iletişim kurmak olduğuna dikkat çeken Başkan Orman, "Bu zamana kadar, kulübümüz taraftarlarımızdan bihaberdi. Bunun farkına vararak bir proje geliştirme kararı aldık. Beşiktaş büyük bir aile. Hepimiz bunun parçasıyız. Bizim en büyük özelliğimiz kulübümüze tutkuyla bağlı olmak. Yönetime geldikten sonra en önemli fikirlerimizden biri Beşiktaş taraftarlarıyla ilişki içinde olmayı sağlamaktı. Türkiye ve dünyanın her yerinde taraftarlarımıza ulaşmak istiyoruz. Bunun üzerine ’Kart 1903 Projesi’ni başlattık. Esas amacımız taraftarın Beşiktaş ile iletişim içinde olması” diye konuştu.

“TARAFTAR KARTI OLAMAYANA BİLET SATMAYACAĞIZ”
Bugüne kadar Beşiktaş’ta ayrıcalıklı taraftar modeli üzerine gidildiğine değinen siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, "Biz kulüple teması olan, ürünlerimizi alan, maç bileti temin eden ve kulübe faydası olan taraftarı öne çıkarmanın doğru olduğunu düşünerek bu özelliği kartın içine yükledik. İnönü’nün yeni halinde taraftar kartı olmayana bilet satmayacağız” açıklamalarında bulundu.

“TARAFTARLARIMIZA 3 FARKLI KART SUNUYORUZ”
Yeni projeleri ‘Kart 1903’ hakkında da detaylı bilgiler veren Orman, "Kartla en çok mil toplayana öncelik vereceğiz. Takım uçağıyla deplasmana gitmeler, hem basketbol hem futbol faaliyetleri içinde olmak, kulübün yöneticileriyle bir araya gelmek gibi fırsatlar sunacağız. Taraftarlarımızın beğenisine 3 farklı kart sunacağız. Kart 1903 ile beraber siyah, beyaz ve yavru diye 3 kartı hizmete sunuyoruz. Yavru kart ile beraber çocuklarımız ilk doğdukları andan itibaren kulüple iletişim halinde olacak. Bu kartı sadece Beşiktaşlılar değil, Beşiktaş’a sempati duyanlar da kullanabilecek” şeklinde konuştu.

“KART 1903 İLE TARAFTARLARIMIZ KULÜBE DAHA FAZLA DESTEK OLACAK”
Kartın her yıl yenilenebileceğini ve yeni tasarımlarda gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Başkan Fikret Orman, ”Yeni tasarımlarla kartlar yapacağız. Taraftarlarımız hayatları boyunca Kart 1903’ü taşıyarak hem kulübüne daha fazla destek olacak hem de kulüple iletişim halinde olacak. Siyah kart 250 lira bedelle taraftarlara sunulacak. Beyaz kart 60 ve yavru kart da 50 lira bedelle çıkacak. Kart yenileme ücreti ise 10 lira olacak. Kart üzerinden gelir elde etmekten çok taraftarlarla iletişim içinde olmak birinci amacımız” açıklamalarında bulundu.

“KARTIN KISITLAMASI OLAMAYACAK”
Geçen sene taraftar hareketiyle siyah-beyazlı takımın büyük zarar gördüğüne vurgu yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Polisiye tedbirlerle bunları aşamıyoruz. Bu tür olayların maliyetinin büyük olduğunu görüyoruz. Taraftarların coşkuyla takımlarını desteklemesini ancak zarar vermemesini istiyoruz. Kartın hiçbir şekilde kısıtlaması olmayacak. Türk vatandaşı olmayan çok Beşiktaşlı var. Bunlar için de kart uygun hale getirildi. Beşiktaşlıların kim olduğunu bilmiyoruz. Önemli günlerinde taraftarların kulüple iletişim içinde olmasını arzuluyoruz. Beşiktaşlı olan veya sempati duyanlar bu kartı alabilecek. Herkes üye olabilir. 300 bin baremiyle başlayıp 500 bine hızlı bir şekilde ulaşmak istiyoruz. Kongre üyelerinin bu kartı otomatik olarak almalarını sağlayacağız. Beşiktaş kongre üyeliğinin ayrı kartı var. Ödemelerini bu kartın üzerinden yapabilecekler. Biraz pahalı olan siyah kartın sahiplerinin öncelikleri daha fazla olacak. Maçta bilet alma öncelikleri sağlayacağız. Bazı kuruluşlarla sadece siyah kart üzerinden anlaşma yaptık” diye konuştu.
Taraftarlar, Kart 1903’ü anlaşmalı satış noktalarından ve "www.kart1903.com.tr"den temin edebilecek.

“SPORTİF DİREKTÖR AY SONUNDA BELİRLENECEK”
Kart 1903’ün lansmanından sonra basın mensupları ile kısa bir sohbet gerçekleştiren Fikret Orman, Tamer Kıran’ın istifası ile boşalan sportif direktörlüğe ay sonuna kadar birinin geleceğini vurgulayarak, “Sportif direktörlüğe gelecek olan arkadaşımız doğrudan yönetime bağlı olarak çalışacak. Ayrıca Yönetim kurulunda yer alacak kişilerin öncelikle ilkeli olması gerekiyor. Profesyoneller işin içinde olacak ve gelecek sezondan itibaren futbol komitesi sistemi uygulanmayacak” dedi.
Ayrıca siyah-beyazlı taraftarlar, Kart 1903’ü anlaşmalı satış noktalarından ve www.kart1903.com.tr’den temin edebilecek.
(İHA)