BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL

Taraf yazarı cemaatin 'büyük turp'unu açıkladı! Öcalan bombası!

Gülen Cemaati'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için heybesinde sakladığı "büyük turp" ne? Taraf yazarı Amberin Zaman'dan şoke eden iddia!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Taraf si yazarı Amberin Zaman günün en çarpıcı iddiasıyla çok tartışılacak bir yazıya imza attı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın izleyeceği stratejiyi köşesinde yorumlayan Amberin Zaman, Cemaat'in Köşk seçimleri için sakladığı "büyük turp"u deşifre etti.

BÜYÜK TURP ÖCALAN'IN OSLO'YA GÖTÜRÜLME VİDOESU!

Amberin Zaman "kaynaklarımın aktardığına göre" diyerek söze girdiği yazısında Gülen Cemaati'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için heybesinde sakladığı "büyük turp"un Öcalan’ın görüşmeler için Oslo’ya götürüldüğünü kanıtlayan görüntüler olduğunu iddia etti.

İşte Zaman'ın yazısındaki ilgili bölüm: 

ÖCALAN İLE ÖZERKLİK, AF VE ANADİLDE EĞİTİM ANLAŞMASI

Ortak kanı Erdoğan’ın daha uzun yıllar Türkiye’nin başında kalacağa yönünde. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kritik konumda olan Kürtlerin silahları yeniden konuşturup Çankaya yolunu tıkamaları hiç de olası değil. “Cemil Bayık şunu demiş, Gülten Kışanak bunu demiş, hiçbiri önemli değil, önemli olan Abdullah Öcalan’ın Erdoğan ile vardığı anlaşma” diyen kaynaklarımızdan biri sözlerini şöyle sürdürüyor: “Öcalan’ın ev hapsine çıkacağından, KCK tutukluların salınacaklarından, Kürt bölgelerine idari özerklik, ve devlet okullarında Kürtçe eğitim verileceğinden hiç şüpheniz olmasın.” Ve ekliyor: “Ancak Kürtler 2015 seçimlerinin ardından başkanlık sistemi için anayasal değişiklikleri destekledikten sonra...” 

BAŞBAKANLIK AHMET DAVUTOĞLU'NA EMANET EDİLECEK

Bu iddialı öngörülere ek olarak kaynaklarımız bir başka tahminde bulunuyorlar: “Erdoğan Köşk’e çıktığında başbakanlığı son günlerdeki performansıyla güvenini kazanan Ahmet Davutoğlu’na emanet edecek.”

Peki, seçimlerden sonra kim başbakan olacak? “Fark etmez, çünkü Türkiye’yi Erdoğan yönetecek,” diyorlar. 

"BUNU KABUL ETMEK ZORUNDASIN ABDULLAH KARDEŞİM!"

Ya Abdullah Gül? Yine iddialara göre Erdoğan tarafından Gül’e dayatılan şu: 2015 seçimlerine kadar sabret. Milletvekili seçimlerine katıl, ardından başbakan olursun. Bunun Türkçesi ise şu: “Aday listelerini ben yaparım, AK Parti’yi yeniden kendime bağlarım. Sen de bunu kabul etmek zorundasın Abdullah kardeşim.” Ama anladığım kadarıyla Gül haklı olarak bu formüle şiddetle direniyor. Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının hemen ardından AK Parti’nin başına geçip, herhangi bir milletvekilinin istifasıyla yapılacak ara seçimle Meclis’e girip başbakan olup memleketi yeniden normalleştirmek istiyor. Ancak Başbakan’ın yerel seçimlerde sağladığı başarı Gül’ün elini zayıflatmış görünüyor. 

CEMAATİN 'BÜYÜK TURP'U

Gülen Cemaati’nin cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde “heybeden çıkartacakları turp” senaryosuna gelince... Kaynaklarımızın ifade ettiğine göre sözkonusu “turp” Öcalan’ın görüşmeler için Oslo’ya götürüldüğünü kanıtlayan görüntüler imiş. Cemaat bu tür söylentileri kesin dille ret edecektir. Ama ola ki en ufak bir sahicilik payı olsun. Boşuna uğraşmasınlar. Ters teper.