BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Dinçer öğretmenlere bu sözü söyledi mi?

Taraf Gazetesi'nde yer alan ve Ömer Dinçer'in söylediği iddia edilen öğretmenlere yönelik açıklamara MEB'ten açıklama geldi...

Abone ol

Taraf'ın "This is lahana" manşetiyle duyurduğu "Tarla Bitkileri", "Su Ürünleri" gibi bölümlerden mezun olanların ücretli öğretmenlik adı altında İngilizce, matematik derslerine girdiği haberiyle ilgili, "Bunlara itibar etmeyin" diyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in kendisiyle görüşmeye giden ataması yapılmayan öğretmenlere söylediği sözler yayınlanlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu sözlere açıklama geldi.

İŞTE DİNÇER'İN SÖYLEDİĞİ İDDİA EDİLEN O SÖZLER;

Taraf Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen 26 eylülde Bakan'la buluşan öğretmenler, 260 bin öğretmen atama beklerken farklı branşlarda ders veren ücretli öğretmenlerin durumunu gündeme getirdiklerinde Dinçer'in, "O zaman siz gidin ücretli öğretmenlik yapın. Biz de hayvan yetiştiricisini öğretmen yapmayalım" dediğini aktardı.

Görüşmeye katılan öğretmenlerin aktardığına göre, Dinçer, bir milletvekiline de, "Ben öğretmen olmak isteyenleri, Eminönü'ndeki caminin önünde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki biri önlerine yem atsın. Allahtan çocuklarım memur olmadılar" dedi. Bakan Dinçer, "Biz de hayvan yetiştiricisini öğretmen yapmayalım" sözleriyle Taraf 'ın manşetini doğrularken, öğretmenler güvercin uçurarak Bakan'ın sözlerini protesto etmeye hazırlanıyor.

Bu iddialara MEB'in yaptığı o açıklama:

"Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer'in geçtiğimiz hafta bir grup öğretmen adayıyla yapmış olduğu görüşmeye ilişkin bazı gerçek dışı haber ve yorumlar üzerine açıklama yapılmasına gerek görülmüştür.

Bakanımız Ömer Dinçer, söz konusu görüşmede öğretmen adayları veya hâlihazırda öğretmenlik yapanlara yönelik "Öğretmen adaylarını yem bekleyen güvercinlere benzettiği" şeklinde yorum-haber kesinlikle doğru değildir.

İYİ NİYETTEN UZAK

Sayın Bakanımız¸ yalnızca kamu ve özel sektörün rekabet etme biçimleri açısından genel bir değerlendirme yapmıştır. Bunu da öğretmenlerle ilgili olarak değil, uzmanı olduğu organizasyon yönetimi konsepti içinde anlatmıştır. Bu konuşmayı görüşmeye katılanlardan birinin kendi algıladığı veya algılamak istediği biçimde çarpıtarak öğretmenlerimize ve öğretmen adaylarımıza yönelik olumsuz bir ifadeymiş gibi yansıtması kadar doğruluğunu araştırmadan bunu kamuoyuna mal etmeye çalışmak da iyi niyetten uzak gayri ahlaki bir durumdur.

BUNLARA PRİM VERMEYECEĞİZ

Bazı öğretmen adaylarının sorunlarını dinlemeye yönelik iyi niyetle yapılan samimi bir görüşmedeki ifadeleri gerçeğinden uzaklaştırıp bambaşka bir hale sokmak suçtur. Buna alet olanlar da bir o kadar suçludur. Öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız artık bu türlü yönlendirmelere ve hamasete prim vermemektedir. İstedikleri kadar gayret etsinler öğretmenlerimizle aramıza nifak sokamayacaklarını görmelidirler."

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.