BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  GÜNCEL

Baransu'dan Bakan'a sert çıkış

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu ateş püskürdü, işte ayrıntılar..

Abone ol

Aziz Yıldırım'ın bomba savunmasına ateş püskürdü. Mehmet Ali Aydınları da kriz konusunda suçladı.

 Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı Federasyon Başkanı'nın seçimi ve futbolda şike davasındaki tutumundan dolayı sert bir dille eleştirdi.

Baransu, Bakan Kılıç'a "Fedarasyon Başkanını seçmek senin görevin mi? Sana ne? Ona ne? Sayın Bakan'a ne? Ben Suat Kılıç'ı üç beş kez eleştirdim. Federasyon Başkanını seçmek sizin işiniz mi? Bakan sporla ilgilensin. Sporun sorunlarıyla ilgilensin. Görüyoruz ki Bakan (Suat Kılıç) daha çok şikecileri kurtarmaya, kulüpleri kurtarmaya,teşvikçileri kurtarmaya, şunu bunu kurtarmaya yönelik girişimler içinde. Bu konular Spor Bakanı'nın görevi değil." dedi.

AYDINLAR KRİZİ İYİ YÖNETEMEDİ

Mehmet Baransu, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Spor Masası programında Şike Davası'nı ve yaşananları değerlendirdi. Baransu, Futbolda şike operasyonu patlak verdiğinde Eski Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın krizi çok kötü yönettiğini söyledi. Baransu, "Mehmet Ali Aydınlar'la ben telefonda konuştum. Bu kriz başınıza patlayacak, dedim. Aydınlar, Fenerbahçeli yöneticilerin ne yapacağını göremedi. Ayrıca sık sık kamuoyunun önüne çıktı. Böyle davranmamalıydı. Çünkü kriz zamana bırakılmalı ve basın açıklaması yapmalıydı" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM TARAFTARI KULLANACAK

"Aziz Yıldırım 'bomba etkisi yapacak bir savunma hazırladığını' söyledi. Sizce Yıldırım'ın savunması ne olur?" sorusuna Baransu, şöyle cevap verdi: "Aziz Yıldırım savunmayı mahkemeye karşı yapmayacak. Tribünlere karşı yapacak. Siyasetçilere seyirci üzerinden baskı yaparsa bu işten kurtulacağını biliyor."