BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  DÜNYA

Tapudan hazineye 6.5 milyar lira gelir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tapudan bu yıl hazineye 6,5 milyar TL gelirin aktarıldığını söyledi. <br/>Çevre ve Şehircilik ...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tapudan bu yıl hazineye 6,5 milyar TL gelirin aktarıldığını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2014 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda sunum yapan Bakan Bayraktar, hem Bakanlığı hem de Bakanlığına bağlı kuruluşlar hakkında bilgi verdi. Bakan Bayraktar, “Yılda ortalama 20 milyon vatandaşa hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 2013 yılında hazineye yaklaşık 6,5 milyar TL harç geliri aktardı” dedi.
Türkiye’nin her yerinden başka yerlerde bulunan gayrimenkullere ait sorgulamalar ile tapu kaydı alınması işlemlerinin dijital ortamda yapılabildiğini söyleyen Bakan Bayraktar, “Halen 341 tapu dairesinde pilot olarak uygulanmakta olan başka ilde bulunan gayrimenkuller ile ilgili tapu ve satış işlemlerinin gerçekleştirilmesini de tüm ülke geneline, hatta yurt dışına da yayacağız” diye konuştu.
Tüm tapu işlemlerinin online olarak yapılmasını sağladıklarını kaydeden Bakan Bayraktar, “Alo Tapu Kadastro Takip Masası hattıyla da vatandaşa sunulan hizmet kalitesini arttırdık. Son 10 yılda yaklaşık 13 bin birimin kadastrosunu bitirerek, ülkemizin tesis kadastrosunu tamamlama noktasına getirdik” dedi.
(İHA)