BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tapuda beklenen haber geldi FETÖ artık bitti!

Tapudaki FETÖ yoğunluğu artık bitiyor. BİMER yoluyla ihbarla mallara tedbir konulmayacak, mahkeme kararı beklenecek. Tapu işlemleri hızlanacak.

Abone ol

Binlerce vatandaşın her gün alım satım ile alakalı tapu işlemlerini gerçekleştirdiği Tapu dairelerinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının mal kaçırmalarını önlemek amacıyla kapasitesinin altında işlemler gerçekleştiriliyordu. FETÖ'cülerin taşınmaz devirlerinin çoğunun önüne geçilirken, tapular vatandaşa normal hızda hizmet verebilmek için yeni haftayla birlikte düğmeye bastı.

MALLARI TEK TEK BELİRLENDİ

Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hükümet tarafından ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örgütün para ve mal kaçırmalarını engellemek amacıyla tapu dairelerinde sıkı denetimler uygulandı. FETÖ mensuplarının malları tek tek tespit edilerek satışlarının yapılması engelendi.

TAŞINMAZLARA EL KONULDU

Yurt genelini kapsayan çalışmaların halen devam ettiği tapu dairelerinde büyük çoğunluğunun satışının önüne geçilen FETÖ'nün taşınmazlarına gerekli yasal işlemler yapıldı. Bir çok taşınmaza el konuldu, satışları engellendi ve hazineye devredildi. Mahkeme sürecinde olanlar ise tedbir konularak satılmalarının önü kesildi.

Vatandaş ise işlemlerin geç tamamlanmasından ötürü sıkıntılı bir süreç yaşadı. Kuyruklar oluşan tapu dairelerinde nihayet alım satım işlemleri nihayet normal seyirine dönüyor.

TEDBİR KARARI BEKLENECEK

Star'ın haberine göre, Tapu dairelerinde yürütülen işlemlerin hızlandırılması amacıyla devreye yeni bir sistem alındı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, BİMER ve diğer kanallardan gelen ihbarlar ile şerh koymayacak. Mahkemelerin tedbir kararı beklenecek. Böylece tapudaki diğer işlemlerin rahat yapılması planlanıyor.

GECİKMELER NEDEN YAŞANIYOR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 15 Temmuz sonrasında FETÖ üyelerinin mal kaçırmasının önlenmesi amacıyla iki özel büro ile tapuda işlemlere başladı. Hem vatandaşın mağdur olmaması,  hem de hileli taşınmaz devirlerinin önlenmesi amacıyla çalışmalar yapılmaya devam edilirken, OHAL bürosundan gelen yazıya defterdarlıklar tarafından oldukça geç bir sürede cevap vermesi nedeniyle bazı gecikmelerin yaşandığı biliniyor.

Alınan bilgilere göre OHAL bürosundan ihbar ve BİMER kaynaklı ihbarlarla ilgili şüpheli kişi hakkında istenen bilgiyi defterdarlıklar ya da mal müdürlükleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) soruyor. Burada yaşanan gecikme nedeniyle normal tapu işlemlerinde de aksama yaşandığı iddia ediliyor.