BIST 9.122
DOLAR 32,35
EURO 35,00
ALTIN 2.325,03
HABER /  POLİTİKA

Tansu Çiller'le ilgili bomba iddia!

28 Şubat'ın önemli aktörlerinden Hasan Ekinci eski Başbakan Çiller ile ilgili bomba iddialar dile getirdi.

Abone ol

Siyasetin "demir topuklu leydisi" olarak bilinen ve 90'lı yılların siyasetine damga vuran eski Başbakan Tansu Çiller'in siyasete dönüş hazırlığında olduğunu söyledi.

Eski Orman Bakanı ve DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci Habertürk'ten Burcu Okutansoy'a konuştu.

'Aktif siyasete devam ediyor musunuz?' sorusuna ‘Sonuçta biz Türk siyasetinin omurgasıydık. Her şeyin siyasette vakti saati var ’ diyen Ekinci, sözlerine, ‘Halkımızdan da yoğun talep olursa ülkemize yeniden hizmet vermek isteriz ’ diye devam etti.

“SİYASETE DÖNÜŞ SİNYALİ”

"Biz sayın Çiller’le uzun süre yönetimde birlikte çalıştık. Birçok ülke sorununu birlikte çözdük. Ben vefalı bir insanım bu yüzden dönersem tabii ki Tansu Çiller ve ekibiyle çalışırım. Halkın talebinden dolayı Tansu Çiller'le birlikte yeniden ülke hizmetinde olmayı düşünüyoruz."

“MAĞDUR TANSU ÇİLLER VE DYP’DİR”

28 Şubat sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

"28 Şubat'ı analiz edecek olursak; o dönemde Refah Yol Hükümeti'ni kurduk. Ben Genel Başkan vekiliydim. Bu yüzden, o hükümetin kuruluşundan yıkılışına kadar olayların en önünde Hasan Ekinci vardır. “Bu darbe midir diye sorarsanız” darbe değildir. Geçmişte darbe ve ihtilallerden nasibini almış bir kişi olarak darbeler komisyonuna 3 saat kadar ifade verdim ve bilgilerimi komisyona aktardım. 28 Şubat'ın mağduru Doğru Yol Partisi ve Çiller'dir. Halk da böyle görüyor ve bugünkü mahkemeler gösterecek ki gerçek mağdur DYP’dir. Onun genel başkanıdır, onun kadrosudur."

“BEN ASKERLER GEL DEDİĞİ ZAMAN GELİRİM, GİT DEDİĞİ ZAMAN GİDERİM”

"Erbakan Başbakanken, şimdi tutuklu olan Kara Kuvvetleri Komutanı benim hemşehrimdir, Hikmet Köksal değişikliğe gitti ve o değişimde, yani Kara Kuvvetleri'nin devir tesliminde, orada bir Başbakan vardı, bir Milli Savunma Bakanı, bir de siyasetçi olarak ben vardım. Devir teslim için kokteyl salonuna girdik. Erbakan’a karşı bütün paşaların davranışları soğuktu ve Sayın Erbakan oradaki havadan rahatsız oldu. Erbakan Hoca, Sayın Genelkurmay Başkanı'na dedi ki, benim başka bir yerde daha randevum var, onu Genelkurmay Başkanı Karadayı uğurladı. Dönünce bana “Sayın Bakan” dedi, hemşehrin geldi diye geliyorsun ama diğer zamanlar gelmiyorsun, ben de ona dedim ki “Sayın Paşam ben askerler gel dediği zaman gelirim; git dediği zaman giderim”. Çünkü oda biliyor ki 12 Eylül darbesinde bakan olarak ihtilalle muhattap ve yasaklı oldum. Bunu bildiği için Genelkurmay Başkanı bana “sayın bakanım sizin sözleriniz bizi üzüyor” dedi. Ben de ona “üzülesiniz diye söylüyorum” dedim. Biraz önce Sayın Erbakan'a yapılan davranış da beni üzdü. Sevseniz de sevmeseniz de millet oy vermiş, birinci partiden yapmış, anayasamıza göre de başbakan olmuş, sevmeyebilirsiniz ama saygı gösterin dedim."