BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  POLİTİKA

Tansu Çiller'in 3 isteği yerine geldi

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in yeniden Genel Başkan adayı olması için öne sürdüğü 3 şart yerine geldi. Büyüklerinin ve teşkilatların onayını bekleyen Çiller'in önünde engel kalmadı.

Abone ol

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in yeniden Genel Başkan adayı olması için öne sürdüğü 3 şart yerine geldi. Olağan kongrenin seçimlerden 6 ay önce yapılması, 'Demirel, Yılmaz ve Cindoruk' olmak üzere parti büyüklerinin onayı ve teşkilatların çağrısını bekleyen Çiller'in önünde engel kalmadı.

15-16 Ocak'ta yapılmasına karar verilen DP Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlık için oklar Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'i işaret ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Çiller bu zaman kadar, 3 şartı yerine gelmediği için genel başkan adaylığına sıcak bakmadı. Öncelikle, seçim çalışması yapabilmek için parti olağan kongresinin seçimden 6 ay önce yapılması şartını koşan Çiller için, bu isteği dün yapılan DP GİK toplantısında alınan kongre kararı ile yerine getirilmiş oldu.

BÜYÜKLERİN ONAYI

Çiller'in diğer bir şartı da, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve DP'nin mevcut Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un kendisine işaret etmesiydi.

Demirel'in ev sahipliğinde yapılan üçlü görüşme ve ardından Yılmaz ve Cindoruk'un sözleri de Çiller'in Genel Başkanlığına onay verdi.  Bu sırada Çiller'in çalışma ofisi faks yağmuruna tutulurken, parti tabanı ve teşkilatlarından yoğun talep gelen Çiller için, taşlar da yerine oturmuş oldu.

Eeski bakan ve DYP milletvekili Hasan Ekinci, artık topun Çiller'de olduğunu ifade ederek, "Tansu Hanım bir odak haline geldi, bu işten kaçmak kolay değil. Bu bir mecburiyet oldu artık" diye konuştu. Çiller'e yakınlığı ile bilinen Ekinci, Çiller'in bir önceki kongrede 'bu kongrede muhalefetteyiz, etkisi çabuk geçer' gerekçesi ile genel başkan adayı olmadığını ancak 10. Olağan Kongre'nin iktidar kongresi olacağını söyledi. Çiller'in genel başkanlık için adaylığını resmen açıklamasa bile, delegenin imzası ile 'gıyabında' seçilebileceğini de kaydeden Ekinci "Tansu Hanım'ın bu saatten sonra fazla beklediği bir şey yok, şartlar oluştu" dedi