BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.485,93
HABER /  SAĞLIK

Tansiyon neden yükselir?

Lund Üniversitesi ekibi, ses düzeyinin günlük ortalama 60 desibelden fazla olmasının yüksek tansiyon riskini artırdığını bildirdi.

Abone ol

Lund Üniversitesi ekibi, ses düzeyinin günlük ortalama 60 desibelden fazla olmasının yüksek tansiyon riskini artırdığını bildirdi.

Araştırmacılar, gürültünün strese ve hatta uyku sorunlarına sebep olabileceğini, bunun da tansiyon sorununa yol açabileceğini belirttiler.

28 bin kişiyle görüşen araştırmacılar, 60 desibelden yüksek sesin yüksek tansiyon riskini yüzde 25 artırdığını saptanmıştır.

Tansiyon nasıl düşürülür?

Sarmısak tansiyonu düşürmez ama ayarlar,yani yükselmesini önler.Soğanda iyi bir tansiyon ayarlayıcısıdır.Yüksek tansiyondanyakınanlar yemeklerine bol bol soğan ve sarmısak doğramalılar.

Tansiyonunuz yükseldiğinde yapacağınız ilk şey kollarınızı dirsekten bileklere kadar soğuk su ile yıkamak olmalıdır.Bu önlem tansiyonunuzu en az bir ,iki derece kadar düşürür.

Yağlı ve yağda kızartılmış besinler ,hamur işleri,hamur tatlıları,et ve etten yapılmış pastırma,sucuk,salam gibi
ürünler,sakatat da tansiyonunuzu yükseltir.Yüksek tansiyondan şikayetçi olanların sofrasında daha çok sebze yer almalıdır.Yemekler sıvı bitkisel yağlarla hazırlanmalıdır.

Katı yağlardan uzak durulmalıdır.Hafif spor yapmak iyi gelir.