BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Tansiyon çok yükseldi! Cumhurbaşkanı orduya teyyakkuz emri verdi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Kosova özel kuvvetlerinin eylemleri nedeniyle ordunun en üst teyakkuz seviyesine getirilmesi emrini verdi.

Abone ol

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic'e güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarılması ve tüm emniyet güçlerinin hazır olması talimatını verdi.

Sırbistan Hükümeti Kosova Ofis Direktörü Marko Djuric, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlediği basın toplantısında, Kosova polisinin Sırp nüfusun yoğun yaşadığı Gazivode'ye girerek, herhangi bir suç işlemedikleri iddia edilen birkaç Sırp'ı gözaltına alması üzerine, Vucic'in Sırp polisine "hazır olun" talimatı verdiğini açıkladı.

Özel güçlerin, Gazivode'deki Ekoloji ve Spor Merkezine girdiğini ifade eden Djuric, "İnsanları sebepsiz yere bağlayıp gözaltına aldılar, amaçları Sırp halkının gözünü korkutmak." dedi. 

NATO ve diğer arabulucuların, Kosova polisi özel kuvvetlerinin, Kosova'nın kuzeyine girmeyeceklerinin garantörü olduklarını söyleyen Djuric, "Bu olay uluslararası toplumun gözü önünde yaşandı. Aradığımız herkes susuyor, ne Avrupa Birliği (AB) ne de NATO'nun bir cevabı var." şeklinde konuştu.

KOSOVA'DAN AÇIKLAMA YOK
Vucic, Kosova özel kuvvetlerinin eylemlerine tepki gösteren Sırbistan Genelkurmay Başkanı'na orduyu en üst teyakkuz seviyesine getirme emri verdi. 

Tanjug haber ajansının Cumhurbaşkanlığı İdaresi'nin açıklamasına dayandırdığı haberine göre Sırbistan İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel birimlerin de teyakkuza geçirildiği aktarıldı.

KOSOVA BAZI NOKTALARI ELE GEÇİRMİŞTİ
Kosova'nın ROSU özel kuvvetler birliği üyeleri, Gazivoda hidroelektrik santrali yakınındaki bazı noktaları ele geçirmiş ve Gazivoda gölünün yakınındaki bir ekoloji ve spor merkezine girmişti.

Gazivoda hidroelektrik santrali, Belgrad yönetiminin kontrolü altında bulunuyor. Vucic, hükümetin gölün altyapısına ve tesislerine yaklaşık 2 milyar euro yatırım yaptığını ifade etmişti.