BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,12
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

O kitapta yazılanlar gerçek oldu!

Belediye başkanları için hayati derecede tavsiyeler içeren yazılan “Tanrım Beni Başkan Yarat” isimli kitapta anlatılanlar gerçek oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi evraklarının yakıldığı iddiası üzerine operasyon başlatıldı.

Abone ol

Belediye başkanları için hayati derecede tavsiyeler içeren yazılan “Tanrım Beni Başkan Yarat” isimli kitapta anlatılanlar gerçek oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi evraklarının yakıldığı iddiası üzerine operasyon başlatıldı.

Yazar Yavuz Saltık, kitabında bir önceki yönetimin evrak yakma, yok etme veya evraklarda tahribatta bulunma gibi usulsüzlükler yapabileceğini belirterek belediye binası önünde gece gündüz önlem alınmasını önermişti.

Antalya’da yaşanan olay kitapta yazılanlarla birebir örtüştü. Antalya Büyükşehir Belediyesine ait atölyelerin yer aldığı Boğaçayı Şantiyesi'nde yakılmaya çalışılan ve belediyeye ait olduğu iddia edilen evraklar, polis ekipleri tarafından söndürüldü. Evraklara polis tarafından el konuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

yavuz-saltik-kitap-kapagi.jpgYazar Yavuz Saltık, sandıkların kapandığı andan itibaren başkan adaylarına yapmaları ve asla yapmamaları gerekenleri sıraladığı bölümde şu uyarılarda bulunmuştu:

“Seçimi kazandığınız takdirde bir önceki yönetimin evrak yakma, yok etme veya evraklarda tahribatta bulunma gibi usulsüzlükleri yapabileceğini düşünerek gençlik kollarından bir iki kişiyi belediyenin önünde gece gündüz nöbet tutması için görevlendirin. Bu işi yapmaya talip pek çok karanlık adam size gelebilir ama ben gene de size gençlik kollarından yardım almanızı öneririm. Bu iş için karanlık adamlardan yardım isteyen bir başkan tanımıştım. Çok sonraları öğrendim ki bu arkadaşların ilerleyen günlerde başkanın makam odasının kapısını tekmeyle açmalarının nedeni seçim gecesi yapılan bu yardım idi.

Özellikle mevcut belediye başkanının partisinden farklı bir partinin adayı iseniz bunu mutlaka yapın. Mazbatanızı alana kadar işi sıkı tutun. Bu gözetim işi biraz netameli iştir ama gene de bu iş için mafyadan veya kanun dışı çalışan kişilerden yardım istemeyeceğinizi söylememe gerek yoktur sanırım.

Bir keresinde göreve ilk kez seçilen acemi bir başkan adayının seçimi kazanınca gözetim işi için sonradan başına musallat olan bir ekibi görevlendirdiğine şahit oldum. Başkanın görevi bir cuma namazı sonrasında devralmak istemesi nedeni ile 5 gün süren bu gözetim işinden sonra bu ekip iyiden iyiye belediyeye yerleşti ve her geçen gün yeni taleplerle başkanın başını ağrıttı. Bu nedenle bu bina gözetim işi için size kardeşiniz veya onun kadar yakın birinden veya çok ama çok samimi olduğunuz için sizden asla bunun karşılığında bir şey beklemeyecek insanlardan yardım isteyin. Aksi halde yardım istediğiniz adamlar ertesi gün belediyenin bahçesine büfe koymak isterlerse sesinizi çıkaramazsınız.”

Belediye başkanlarının 5 yıllık görev süresi boyunca masasından eksik etmeyeceği başucu kitabında kulağa küpe olacak hikayeler ve yüzde yüz başarıya ulaşmış tavsiyeler yer alıyor.