BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  DÜNYA

Tanrıkulu’ndan Başbakan’a görüntülü cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında “CHP’li milletvekillerinden bir tanesi, Va...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında “CHP’li milletvekillerinden bir tanesi, Valime hareket ediyor saygısızca” sözlerine video kayıtlarıyla cevap verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında başlayan MYK toplantısına verilen arada Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Sezgin Tanrıkulu basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, gündeme ilişkin konular hakkındaki açıklamalarının ardından konuşan Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında isim vermeden kendisini eleştiren sözlerine video kayıtlarıyla cevap verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya hareket ettiği gerekçesiyle Kazlıçeşme Mitingi ve TBMM’deki grup toplantısında kendisine ağır ithamlarda bulunduğunu ve hareket ettiğini önü sürdü. Başbakan Erdoğan’ın ithamlarını ve hakaretlerini kendisine iade ettiğini belirten Tanrıkulu, “Olayın gerçekleştiği noktasında televizyon kayıtlarını inceledik. Sayın Vali ile yaptığımız konuşmayı bir televizyon kanalı yayınladı. Bu görüntüleri halkın takdirine bırakıyorum” dedi.

"MİLLETVEKİLİNİN BURNU KIRILDI"
Polis tarafından Divan Oteli’ne gaz sıkıldığını ve Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın bu olaylar sırasında burnunun kırıldığını ifade eden Tanrıkulu, olaylar sırasında polislerin Divan Oteli’nde içiresiye girmeye çalıştığını ve polislere bu tutumlarının hukuka aykırı olduğunu söylediklerini kaydetti. Tanrıkulu, “Polislerin yasadışı emirlerine yerine getirmekle görevli olmadıklarını ve kendilerini hukuk içerisinde hareket etmeye davet eden konuşmalar yaptık. Bu konuşmalar sırasında bir polis şahsıma hareket etti. Ayrıca alttan başka bir polis memuru tarafından da ayaklarımızın yanına biber gazı fişeği gönderildi. Ayaklarımızın yanında patladı. Bu olayların ardından Sayın Vali’yi aradım ve bu diyalog gerçekleşti” diye konuştu.
Konuşmasının ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili bir televizyon kanalında yayınlanan video kayıtlarını izleten Tanrıkulu, konuşmasında Vali’ye herhangi bir hareket içeren durumun olmadığını söyledi.
İstanbul Valisi Mutlu’ya konuşmalarında hareket içeren bir tek kelimenin olmadığını belirten Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tarafımıza uygulanan şiddet ve harekete karşı Vali’ye yapılan bir şikayet var. Vali göreve çağırma var burada. O ortamı herkes izledi. Bu ortam içerisinde bile sağduyumuzu koruduk ve herhangi bir davranış içerisine girmedik. Ama bu görüntülerden yarım saat sonrada bir TOMA aracından üzerimize gazlı su sıkıldı. Yeniden hastanelik olduk arkadaşlarla birlikte ve ondan sonrada hedef alınmaya devam ettik. Sayın Başbakan doğru olmayan bilgiler üzerine şahsımı hedef göstermiştir. İstanbul Valisiyle aramızda geçen diyalog budur. Sayın Vali’de bunun tanığıdır. Kendisi bunları açıklaya bilir ve böyle bir şey olmadığı, olamayacağını açıklaya bilir. Ben Sayın Başbakanın seviyesine düşmeyeceğim. Bu seviye benim seviyem değil. Yoksa o kültürü çok iyi bilirim. En az Başbakan kadar o seviyeyi bilirim. O seviyeye düşmeyeceğim. Ancak Sayın Başbakanın hem Kazlıçeşme’de hem de grup toplantısında ifade ettiği sözlerden dolayı kendisinden özür bekliyorum. Eğer gerçekten de siyasette bir nezaket varsa özür dilemesi lazım. Çünkü bütün diyalog ortada.”

"KENDİSİNE DE GÖNDERECEĞİM"
Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tanrıkulu, bir gazetecinin ’metni ve görüntüleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göndermeyi düşünüyor musunuz’ sorusu üzerine, “İçerikle beraber kendisine bir metin göndereceğim. Kendiside gerçeği görebilir. Hem CD göndereceğim hem de metin göndereceğim. Kendisi ne söylemiş, ben sayın Vali’yle ne söylemişim buradan görebilir. Özel Kalemi’ne göndereceğim. Takdir Sayın Başbakanın ama kendisinin bana karşı bir özür borcu var. Burada Sayın Başbakanın koruması gereken güvenlik görevlileri değil. Kendisi Başbakan olabilir ama parlamentoda beraber görev yapıyoruz. Ama ben kendisi gibi milletvekiliyim. Kendisinin sahip olduğu haklara bende sahibim. Burada koruması gereken parlamentonun saygınlığı ve milletvekillinin saygınlığıdır. İlk önce bunu koruması lazım ” dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yla herhangi bir görüşme yapıp yapmadığının sorulması üzerine de Tanrıkulu, “Vali’yle herhangi bir görüşme yapmadım. Sadece Başbakan’ın açıklamalarının ardından dün Sayın Vali’yle görüştüm. Ben hatırladığım kadarıyla Sayın Vali’ye hareket içeren bir cümle kullanmadım ve bunu da ifade ettim. Bir tek kelime Sayın Vali’ye hedef alan bir söz kullandığımı, hatırlamadığımı ifade ettim. Bu olayların ardından milletvekili arkadaşlarımız dün bu görüntüleri izlemişler ve onlar bana hatırlattılar. Bu görüntüler televizyon kanalında yayınlandıktan sonra benim de bu ifadeleri kullanmadığını gördüm” diye konuştu.
(İHA)