BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

Tanju Çolak'ın altın vuruşu engellendi

Eski futbolcu Tanju Çolak'ın Ataşehir'de devlet arazisini bedelsiz alma girişimi yasal engele takıldı.

Abone ol

"Biz burayı kamu amacına yönelik olarak verdik" diye tahsise tepki gösteren TOKİ Başkanı, Danıştay'a başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Karar cuma akşamı kaymakama ulaştı, kaymakam da belediye ve Gençlik Spor Müdürlüğü'ne gerekenin yapılmasi için yazı gönderdi.

Eski milli futbolcu Tanju Çolak'a yargıdan kötü haber. Çolak'ın Ataşehir'de 7 bin 760 metrekarelik, 40 milyon TL'lik devlet arazisini ihalesiz ve bedelsiz olarak 30 yıllığına yap işlet devret modeliyle devralması konusunda Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı. Arsanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından tahsisine karşı çıkan, aralarında İstanbul Site Spor Kulubü Derneği'nin de olduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları, yargıya başvurmuştu. Bu konuda devlet adına arsanın sahibi olan TOKİ'nin yaptığı müracaat hızlı sonuç verdi.

AYMAKAM'IN BİNASI YOK

Danıştay cuma günü yürütmeyi durdurma kararı aldı, karar akşam geç saatlerde Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu'nun eline ulaştı. Kaymakam hem Ataşehir belediyesine hem de tartışmalı tahsisi gerçekleştiren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne 'gerekenin yapılması' için yazı gönderdi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konuyla ilgili olarak Bugün gazetesinin sorusunu yanıtladı. Bayraktar "Bu üzücü bir olay. Ama herşeyden önemlisi biz burayı kamu amacına yönelik olarak kullanılması için verdik. Eğer kamu amacı gerçekleşmeyecekse arsanın bize iadesi gerekir. Buna göz yummayız. Sonuna kadar yargıda bu işin peşini kovalarız. Tahsis iptal edilmeli, ilgili yerlerin sorumluluk sahibi davranarak gerekeni yapacağına inanıyoruz" dedi. İki yıldır ilçede görev yapan Kaymakam Çelenkoğlu da bu olayın Ataşehir'e mal olduğunu, sivil toplum örgütlerinin de bu yönde devam etmekte olan davalarının bulunduğunu açıkladı.

Kaymakam’ın binası yok

Çolak'ın halı saha, bowling salonu, kapalı ve açık yüzme havuzu yapmayı planladığı arazi, imar planlarında Resmi Kurum alanı olarak geçiyordu. Kaymakamlığın geçici bir binada hizmet verdiği, polis, maliye gibi devlet kurumlarının binasının olmadığı Ataşehir'deki bu arazinin imarı değiştirilerek Spor tesis alanına çevrildi ve İstanbul Tanju Çolak Spor Kulübü'ne 30 yıllığına tahsis edildi. Arsayla ilgili olarak TOKİ'nin sürece dahil olması, rüzgarın yönünü değiştirdi. Tahsis haberleri basında 'milli futbolcunun altın golü' başlıklarıyla duyurulmuştu.

ALEMDAĞ EVLERİ'NDE KAZANAMAYANA TESELLİ

Emlak Konut'un Çekmeköy'de yaptıracağı Alemdağ Konutları'na gelen yoğun talep üzerine daire sahipleri kura çekilişi ile belirlendi. Satışa çıkan 527 konuta 693 başvuru yapıldı. 3 saat süren çekilişte ilk kurayı TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar çekti.  Yunus Aslan isimli başvuru sahibine 1+1 daire müjdesi veren Bayraktar, kurada çıkamayanları da teselli etti.Bayraktar "Gönül isterdi ki bugün hepinizi ev sahibi yapalım. Ama çıkamayanlar üzülmesin, onları da bir şekilde ev sahibi yapacağız. En kötü ihtimalle bundan sonraki kuralarda onlara öncelik tanıyacağız" diye konuştu. 1+1'den 3+1'e kadar değişen daire seçeneklerinin bulunduğu projede fiyatlar 110 bin liradan başlıyor. Bayraktar tören öncesi yaptığı konuşmada da TOKİ olarak İstanbul'da 100 bin konut ürettiklerini, önümüzdeki dönemde yapılacak olanlarla birlikte sayının 125 bine ulaşacağını açıkladı.