BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  DÜNYA

Tanjevic dönemi sona erdi

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, görevinden istifa etti. <br/>Ay-yıldızlı takımın Slovenya’da düzenlenen Avrupa ...

Abone ol

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, görevinden istifa etti.
Ay-yıldızlı takımın Slovenya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası ilk turunda sadece bir galibiyet alarak elenmesinin ardından tecrübeli teknik adam Bogdan Tanjevic ile yollar ayrıldı.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Merkezi’nde düzenlenen değerlendirme toplantısında Tanjevic’in istifasını kabul ettiklerini açıkladı. Başantrenör Bogdan Tanjevic, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ve takım kaptanı Hidayet Türkoğlu’nun da yer aldığı basın toplantısında konuşan Turgay Demirel, "Avrupa Şampiyonası bizim için Osmanlı tokadı gibi oldu" ifadelerini kullandı.

"BENİM HATAM"
2005 yılından beri A Milli Takım’daki görevini sürdüren Bogdan Tanjeviç, ay-yıldızlı takımın kötü sonuçlarındaki bütün sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirterek, "Federasyon, bana en iyi ortamda antrenörlük yapma imkanı sağladı. Maç programı bile bizim için çok iyiydi. Rakiplerimizden daha fazla dinlenme fırsatı yakaladık. Çok iyi bir ekibimiz var, ancak istediklerimiz turnuvada olmadı. Sağlık ekibimiz Avrupa’nın en iyisi. Çok önemli işler yaptılar. Benim hatalarımdan bahsetmemiz gerekiyor. Açıkçası ben ikinci tur ve daha sonrası için hazırlık yapmıştım. Turnuvanın başlamasına 2 gün kalmasına rağmen bizim yükleme antrenmanlarımız devam ediyordu. Bu tarz hazırlıklar ilk turda size sorun yaratabilir, ancak ileri turlar için çok önemli. Ben ilk turu kolay geçeceğimizi düşünüyordum. Aslında mental olarak bazı sıkıntılar vardı. Oyuncularla yaptığımız konuşmalarda genellikle İspanya ve Slovenya ile oynayacağımız maçlarla ilgili konuştuk. Burada hata yapmış olabiliriz. Burada da diğer rakiplere olan saygımızı kaybetmiş olduk. Bunun cezasını da ilk maçta ağır bir şekilde çektik zaten. Savunmamızla her şeyin üstünden gelebileceğimizi düşünüyordum. Savunmamızdaki sertliğin bizden daha zayıf takımlara karşı neden düştüğünü ben de bilemiyorum. Federasyon ve oyuncularım bana hep destek oldu. Hidayet Türkoğlu en iyi hazırlık dönemini geçirdi ve bana çok yardımcı oldu. Ailem olarak gördüğüm federasyona ve oyuncularıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(İHA)