BIST 9.712
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.428,74
HABER /  MAGAZİN

Tanıklar tehdit edildi

Deniz Baykal'ın Bülent Ersoy hakkında açtığı tazminat davasında sanatçının avukatı ağır ithamlarda bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, ''12 Eylül döneminde sahne yasağımın kaldırılması için şimdi bir parti genel başkanı olan kişi benden servet istedi'' diyerek kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla sanatçı Bülent Ersoy aleyhine açtığı 300 bin YTL'lik manevi tazminat davasına devam edildi.

Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına
Baykal'ın avukatı Alper Öktem ile Bülent Ersoy'un avukatı Halil İbrahim Serbest katıldı.

Avukat Serbest, tanık olarak dinlenilmesini istediği söz yazarı Mehmet Yüzüak ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın mahkemeye gelmeleri
için ikinci kez yazı yazılmasını istedi.

Söz yazarı Mehmet Yüzüak'ın ''davada tanıklık yapmaması için tehdit edildiğini ve çiftliğindeki koyunlarının çalındığını'' savunan avukat Serbest, Yüzüak'ın Ersoy'un iddialarındaki Baykal ile görüşen kişi olduğunu ve dinlenilmesi gerektiğini öne sürdü. Serbest'in bu iddiaları duruşma tutanağına yazılmadı.

Baykal'ın avukatı Alper Öktem de tanıkların dinlenilmesinden vazgeçilmesini talep etti.

Yargıç Yaşar Eren, tanık olarak dinlenilmesini talep ettiği Yüzüak'ın adresini mahkemeye bildirmesi için avukat Serbest'e 5 günlük süre verildiğini, bu süre içinde adresin bildirilmemesi halinde Yüzüak'ın tanıklığından vazgeçileceğini açıkladı. Yargıç Eren, Yüzüak'ın adresinin Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla araştırılması yönündeki talebi de reddetti.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da milletvekili olduğu için polis zoruyla duruşmaya getirilmesinin usule uygun düşmeyeceği ve infazının da mümkün olmayacağını belirten Yargıç Eren, Ağar'ın da tanıklığından vazgeçilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu sırada Ersoy'un avukatı Serbest, ara kararlara itiraz ederek, reddi hakim talebinde bulundu. Yargıç Eren, ara karar yazıldıktan sonra avukatların talepte bulunamayacağını, isterlerse duruşma arasında isteklerini yazılı olarak sunabileceklerini ifade ederek, avukat Serbest'in talebini duruşma tutanağına geçirmedi.

Avukat Serbest de bunun üzerine reddi hakim talebini duruşma arasında yazılı olarak sunacağını bildirdi.