BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  SEÇİM

Taner Yıldız'dan 'kedi' açıklaması

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, cumhurbaşkanlığı seçimleri için oyunu Ankara'da kullandı. Bakan, elektrik kesintileriyle ilgili bir soruya da yanıt verdi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yaptığımız çalışmaların neticesi, birinci turda seçimin nihayetleneceği ve bu akşam itibariyle 12. Cumhurbaşkanımızın ilan edileceğidir" dedi.

Taner Yıldız, yerel seçimde birçok ilde yaşanan elektrik kesintileri için, "Trafoya kedi girdi" açıklaması yapmıştı. Bakan, bu seçimde kesintilerin olmaması için binlerce personelin çalıştığını açıkladı.

Yıldız, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu, ailesi ile geldiği Ankara'daki Beştepe Mahallesi'ndeki Sofuoğlu İlkokulu'nda 3056 numaralı sandıkta kullandı.

BU AKŞAM İLAN EDİLİR 

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı'nı halkın oylarıyla seçtiğini söyledi. Yıldız, "Yaptığımız çalışmaların neticesi, birinci turda seçimin nihayetleneceği ve bu akşam itibariyle 12. Cumhurbaşkanımızın ilan edileceğidir. Bu, Türkiye'nin ileri demokrasisi açısından atlayacağı önemli bir adımdır. İnşallah, büyüyen, ilerleyen Türkiye'nin ciddi göstergelerinden birisi olacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.





KEDİLER İÇİN ÖNLEM ALINDI

Bakan Yıldız, olası elektrik kesintilerine karşı alınan önlemlerin sorulması üzerine, elektrik hizmetleri açısından bugün hemen hemen 8 bin kişiyle mesai yapılacağını bildirdi. Yıldız, "Herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz. 165 bini aşan sandıkta oyların rahatça kullanılıp, tasnifi yapılabilecek. Elektrik kesilmesinden medet umarak sonucu manipüle etmeye çalışan olursa, bu kendileri açısından da yanlış olur. Bu demokratik bir seçim. Ne ağacın arkasına ne de sandığın arkasına sığınıp onun üzerinden siyaset yapmak lazım. Oylar uygun bir şekilde tasnif edilecek, sayılacak ve demokratik şekilde bunlar açıklanacak. Elektrik kesilmeleri beklemiyoruz" dedi.

Oy kullanmaya gelen vatandaşlarla okul bahçesinde sohbet eden Yıldız, daha sonra simitçiden simit alarak basın mensupları ve vatandaşlara ikram etti.

29212.jpg