BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA

Taner Yıldız'dan Genç'e inanılmaz sözler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Habertürk'te CHP'li Kamer Genç'e ateş püskürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER- "Bedava içki bulduğu her yere giden bir milletvekilinin kabul edilemeyeceğini, CHP'nin bu konuda gerekeni yapması gerektiğini" söyleyen Yılmaz, mahallenin delisi olarak nitelendirdiği Genç'in resepsiyonda da aşırı alkollü olduğunu iddia etti.

Japonya'nın Milli Gün Resepsiyonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşma yapmasına tepki gösteren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ankara'nın gündemine bomba gibi düştü. Genç'e ilk olarak korumalar müdahale etti, daha sonra da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Genç devreye girdi.

ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Resepsiyonda yaşananları Habertürk'te Veyis Ateş'in hazırlayıp sunduğu Gece Yarısı'nda değerlendiren Bakan Yılmaz, CHP'li Kamer Genç'e ateş püskürdü. Mahallenin delisi olarak nitelendirdiği Genç'e kimsenin bu nedenle müdahale etmediğini söyleyen Yılmaz, Genç'in Meclis'in yüz karası olduğunu söyledi.

"HANIMEFENDİ'YE DENSİZLİK YAPTI"

Emine Erdoğan'a yönelik yapılan densizlik karşısında daha fazla dayanamayıp müdahale etmek zorunda olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hanımefendi konuşmasını yaparken, "siz hangi sıfatla buradasınız" dedi. Bunu tekrar edince, korumalar müdahale etti. Milletvekili olduğunu söyleyince, ben gitmek zorunda kaldım. Bir kaç kelime kullanmak zorunda kaldım. Böyle bir şey olursa ben müdahale ederim.

"GEÇİŞTİRİLECEK KONU DEĞİL"

Sayın başbakanın eşi, bu konuşmaları yapabilir, temsiliyet hakkı vardır. Böyle bir şey olur mu? Böyle abuk sabuk şey olur mu. Benim asıl kızdığım şey artık bunun muhatap alınmasıdır. Burada CHP'nin harekete geçmesi lazım. Bu artık kurumsal bir konudur ve "kafam kıyaktı" diyerek geçiştirilecek bir konu değildir.

"GÖRMEKTEN UTANIYORUM, MAHCUBİYET DUYUYORUM"

Kendisini görmekten utandığım bu insandan, mahcubiyet duyuyorum. Arkadaşlar bu kadar sakin biri olarak bu kadar sinirlendiğimi soruyor. Ben nasıl kayıtsız kalayım. Böyle şey olur mu? CHP'nin kurumsal olarak harekete geçmesini istiyorum. Benim o adamı salondan çıkarmam gerekiyor. Uluslararası bir arenada bu adamın çıkardığı rezilliktir. Hem CHP'nin hem de Meclis'in bu anlamda tedbir alması gerekiyor. Bedava bulduğu için içki içip, bunu yapması doğru bulmuyorum. Aşırı alkollüydü resepsiyonda."

16183.jpg