BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54

Tamer Karadağlı Kimdir?

24 MAYIS 1967 yılında genç bir anne babanın ilk evladı olarak Ankara’da dünyaya geldi. Daha ilkokula başlamadan ailesi ile birlikte Amerika’ya yerleşti. Lise yıllarına kadar Amerika’da yaşayan Karadağlı, ailesinin aldığı bir kararla Türkiye'ye dönüş yaptı. TED Ankara Koleji'ne yazılan Tamer Karadağlı’nın kendi deyimi ile Türkiye’ye geldigi ilk yıllar biraz zor geçti, dayanamayıp Amerika’ya dönen Karadağlı lise sonda kesin dönüş yaptığı Türkiye’de...

24 MAYIS 1967 yılında genç bir anne babanın ilk evladı olarak Ankara’da dünyaya geldi. Daha ilkokula başlamadan ailesi ile birlikte Amerika’ya yerleşti. Lise yıllarına kadar Amerika’da yaşayan Karadağlı, ailesinin aldığı bir kararla Türkiye'ye dönüş yaptı. TED Ankara Koleji'ne yazılan Tamer Karadağlı’nın kendi deyimi ile Türkiye’ye geldigi ilk yıllar biraz zor geçti, dayanamayıp Amerika’ya dönen Karadağlı lise sonda kesin dönüş yaptığı Türkiye’de Çankaya Lisesi’nden mezun oldu. Sinema sevdası o yıllarda basladı. Lise’de okulu kırıp Akun Sineması’na abone olmuştu. Bu sevdayı önce hayale dönüştürdü ve bu hayalini gerçekleştirmek için, Shakespeare'in Kuru Gürültüsü'nü hem İngilizce hem de Türkçe olarak sahneye koydu. Böylece Bilkent Üniversitesi macerası basladı.

Bilkent Üniversitesi Sahne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü , 6 kişilik sınıftan mezun olan 3 kişiden biri olmanın verdiği gururla tamamlayarak Üniversite yıllarında basladığı seslendirme işini başarı ile devam ettirdi. Daha sonra TRT’nin Ferhunde Hanımlar dizisinde Dr. Selçuk rolü ile birçok hayran kazandı. Aynı zamanda bu yıllarda, her firsatta onun için bir "tutku" oldugunu belirttiği seslendirme mesleğine ise devam etti. 

1200 bölüm süren kaliteli bir TRT yapımı olan Ferhunde Hanımlar dizisindeki Dr. Selçuk rolünden sonra Tamer Karadağlı için İstanbul macerasi “Çocuklar Duymasın” adlı dizi ile basladı. “TAŞ FIRIN” Haluk rolü ile bizim “Amerikalı” oyunculuk kabiliyetini ve kalitesini tüm Türkiye’ye gösterdi. Yıldızı bu dizi ile beraber parlayan Tamer Karadağlı, reyting rekorları kıran bu dizinin başarısının tabiki de baş mimarı idi. Yaptığı her işin altından alnının akı ile kalkmasını bilen Karadağlı, yakın gelecekte gösterime girecek olan Living and Dying filmi ile bir başka başariya imza atmış, Türkiye’den Hollywood’a giden ilk aktör olmuştur.

Tamer Karadağlı 30 Kasım 2002 senesinde Arzu Balkan ile evlenerek hayatının belki de en değerli projesine imza atmıştır. 2 Temmuz 2006'da kızları Zeyno dünyaya geldi.