BIST 9.554
DOLAR 32,49
EURO 34,57
ALTIN 2.479,88
HABER /  GÜNCEL

Tam 2 milyar 671 milyon lira

Kemerköy ve Yeniköy santrallerinin özelleştirme ihalesini 2 milyar 671 milyon dolarla IC İçtaş kazandı.<br/>Kemerköy ve Yeniköy termik santr...

Abone ol

Kemerköy ve Yeniköy santrallerinin özelleştirme ihalesini 2 milyar 671 milyon dolarla IC İçtaş kazandı.
Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri için açılan ihalede nihai pazarlık yapıldı. Santrallerin özelleştirilmesi için Park Holding A.Ş., Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş., Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu,Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. teklif verdi.
İhale Muğla ilinde EÜAŞ’a ait; Kemerköy Termik Santrali ile taşınmazlarını, Yeniköy Termik Santrali ile Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların satış yöntemiyle; ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazların ise işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesini kapsıyor. İki santralin kurulu gücü 1050 megavatla Türkiye’nin toplamının yüzde 30’una denk geliyor.

İHALEYİ IC İÇTAŞ KAZANDI
Elemesiz turda ihaledeki en yüksek teklif 1 milyar 35 milyon dolar oldu.
Elemeli ilk turda teklif 1 milyar 910 milyon dolara oldu ve Park Holding elendi. Elemeli ikinci turda teklif 2 milyar 152 milyon dolara yükselirken Konya Şeker elendi. Son elemeli turda Elsan elenirken, açık artırma 2 milyar 355 milyon dolardan başladı. Açık artırmadan ilk çekilen Limak oldu.
Son ikiye kalan Çelikler-Kalyon ve IC İçtaş arasındaki çekişmenin ardından Çelikler-Kalyon çekildi ve ihaleyi 2 milyar 671 milyon dolarlık tekliflle IC İçtaş kazandı.
(İHA)