BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  GÜNCEL

Taltif soruşturmasında 3 polis tutuklandı

Ankara'da usulsüz taltif iddiasıyla gözaltına alınan 3 polis tutuklandı.

Abone ol
Bazı polislere usûlsüz taltif verildiği iddiasıyla Ankara'da yürütülen soruşturmada, 3 polis tutuklandı. Savcının 11 polis için de istediği adlî kontrol ise mahkemece reddedildi.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince iki gün önce gözaltına alınan ve çarşamba sabahı adliyeye getirilen zanlılar, savcılara ifade verdi.
Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, zanlı polislerden E.K, İ.Ç ve M.H'yi tutuklama, 11'ini ise haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Mahkeme de bu üç polisi tutukladı. 11 şüpheli için istenen adlî kontrol talibe ise reddedildi. 
 
Bu arada, mahkemeye sevk edilenler arasında kardeşi de bulunan gazeteci-yazar Ekrem Dumanlı da adliyeye geldi. Dumanlı, burada yaptığı açıklamada, 22 yıllık polis olan kardeşinin, sadece bir arabasının bulunduğunu savunarak, "Eğer bu dava hukuki bir dava ise bu insanların toplum vicdanını yaralamadan serbest bırakılması lazım. Eğer siyasi bir dava ise o zaman alınacak karar çok daha kötü olur, ama ona da tepkimiz farklı olmalıdır" dedi.
 
SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI?
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in talimatıyla 22 Eylül'de 10 ilde operasyon düzenledi. Operasyonlarda 17 şüpheliden 13'ü gözaltına alınırken, 1 polis aranıyor. Şüphelilerden 3'ü ise yurtdışında. Operasyon, "bazı polislere, görevde bulunmadıkları halde görevdeymiş gibi belge düzenleyip, usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla yürütülüyor.
 
Emniyet teşkilatında polislere yönelik taltif ve ikramiyenin nasıl verileceği 3201 No'lu Kanun'a göre belirleniyor.
 
Emniyat Teşkilatı Kanunu'nun 86. maddesi "Ülkenin güvenlik ve esenliği, Devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmetleri görülenler, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının iki katından beş katına kadar, olağanüstü durumlarda yaşamını ortaya koyarak büyük yararlıklar gösterenler, fillen almakta oldukları aylık tutarlarının altı katından 24 katına kadar para verilerek ödüllendirilir" deniliyor.