BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.496,69
HABER /  GÜNCEL

Taliban’dan Kabil Havalimanı’na saldırı

Taliban militanları, Kabil Havalimanı’na roket güdümlü el bombaları ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. <br/>Kabil havalimanının bitiş...

Abone ol

Taliban militanları, Kabil Havalimanı’na roket güdümlü el bombaları ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi.
Kabil havalimanının bitişiğindeki toplu konut inşaatında yaşanan çatışmalarda olay sonrası tüm Taliban militanlarının öldürüldüğü ifade edildi. Taliban olayın sorumluluğunu üstlendiğini açıklarken Afgan yetkililer militanların ilk olarak toplu konut girişindeki telleri bomba yüklü araçla patlattığını daha sonra binayı ele geçirerek Afgan ordusuyla çatıştığını kaydetti. Saldırı sonrası bölgeye gelen Afgan askerlerine Afgan halkı sevgi gösterisinde bulundu. İçişleri Bakanı Sözcüsü Sıddık Sıddiki olay sonrası yaptığı açıklamada, “Afgan güçleri saldırganların etrafını kuşattı ve onlarla çatışmaya girdi. Saldırganlar otomatik silah ve roket güdümlü el bombalarıyla ateş açtılar. Bu saldırganların hepsi Urduca konuşuyorlardı” dedi. Görgü şahidi Hacı Bekir ise, “Sahur yaptık ve sonra namazı kıldık. Daha sonra patlamaları duyduk ve Afgan ordusu ile saldırganların çatıştığını duyduk” dedi.
Afganistan’da 2 gün önce de Paktika bölgesinde bir pazara saldırı düzenlenmişti. Saldırıda en az 42 kişi hayatını kaybetmişti.
(İHA)