BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  DÜNYA

Taliban küçük Messi'nin peşine düştü Aile kaçtı

AFGANİSTAN'da Taliban, iki yıl önce mavi beyaz çizgili naylon poşet ile Messi forması ile gönüllere taht kuran Murtaza Ahmedi'nin peşine düştü. Aile şehirden kaçabilmek için küçük çocuğun yüzünü eşarpla örttü. Messi'nin verdiği hediyeler ise Murtaza geride kaldı

Abone ol

AFGANİSTAN'da Taliban'ın geçen ay başlattığı taarruzlardan kaçan yüzlerce insan canını kurtarmak için Kabil'e sığındı.

Kabil'e sığınınanlar arasında iki yıl önce mavi beyaz çizgili naylon poşetle Messi forması giyen Murtaza Ahmedi ve ailesinin de olduğu öğrenildi.

Saldırılarla yaşam mücadelesi daha da zorlaştı. Poşetli forması ise tüm dünyanın gönlüne gire Murtaza'nın amcası yeğeninin tehlikede olduğunu söyledi. Fransız haber ajansı AFP, Kabil'de küçücük bir oda içinde onlarca kişi içinde yaşayan aileyle görüştü. Anne Şefika, kaçarken yanlarına hiçbir şey alamadıklarını, sadece canlarını kurtarabildiklerini belirtti. Dolayısıyla Messi'nin hediyeleri de geride kaldı. 

KÜÇÜK MURTAZA'NIN PEŞİNE DÜŞTÜLER
BM, saldırılan Gazni şehrinden 4000 ailenin kaçtığını rapor etti. Çatışmalarda yüzlerce sivil, asker ve militan öldü. Şii Hazara kökenli olduğundan zaten Taliban'ın hedefi olan Ahmedi ailesi, Taliban'ın Murtaza'yı ismini vererek aradığını, bu yüzden çok korktuklarını belirtti.

"Ellerine geçirirlerse kıtır kıtır kesip parçalayacaklarını söylüyorlarmış" diyen Şefika, ağalarla beylerin de kendilerini "Artık zengin oldunuz, ya Messi'den aldığınız parayı bize verirsiniz ya da oğlunuzu kaçırırız" diye tehdit ettiğini belirtti.

YÜZÜNÜ ÖRTTÜLER
Geceleri evi gözetleyen adamlar gördüklerini, tehdit telefonları aldıklarını, bu ortamda Murtaza'yı gündüz oyun oynaması için tek başına dışarı çıkaramadıklarını kaydeden anne, Gazni'den kaçarken tanınmasın diye Murtaza'nın yüzünü eşarpla örttüğünü aktardı. 

Geri dönmek gibi bir seçeneklerinin olmadığını dile getiren anne Şefika " "Taliban'ın geri dönmesi yüksek ihtimal. Bizim geri dönmemiz diye bir seçenek yok" dedi.

Afganistan'ı 1996-2001 arasında yöneten Taliban, spor ve sanata izin vermiyordu, Kabil futbol stadyumunu da recm ve idam sahasına çevirmişti.