BIST 9.493
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.488,15
HABER /  DÜNYA

Taliban için infaz timi kurdu

Afganistan ve Pakistan'daki militanların izini sürmek ve onları öldürmek üzere özel sözleşmelilerden oluşan bir infaz timi kurduğu iddia edildi.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) bir yetkilisinin, Afganistan ve Pakistan'daki militanların izini sürmek ve onları öldürmek üzere özel sözleşmelilerden oluşan bir infaz timi kurduğu iddia edildi.

Amerikan New York Times gazetesinde, askeri yetkililere ve ABD ile Afganistan'daki işadamlarına dayanarak yayımlanan habere göre, orduda halen üst düzey sivil görevli olarak çalışan emekli Hava Kuvvetleri subayı Michael D. Furlong, CIA ve Özel Kuvvetlerin eski elemanlarının çalıştığı özel güvenlik şirketlerinden sözleşmeli personel kiraladı. Hükümet yetkilileri, Furlong'un, Afganistan'ın Pakistan sınırının iki tarafında militanların ele geçirilmesine yönelik gizli faaliyetler için, Amerikalı komutanların Afganistan'ın sosyal ve aşiret yapısıyla ilgili bilgi edinmesi amacıyla kullanılan bir programdan para aktarmış olabileceğini ifade etti. Özel güvenlikçilerin, şüpheli militanların ve militan kamplarının yerleri konusunda topladığı istihbaratın, Afganistan ve Pakistan'da olası bir öldürücü hamle için askeri birimlere ve istihbarat yetkililerine gönderildiği belirtildi. Bir hükümet yetkilisi, meşru istihbarat faaliyetleri bozulmadan bir savaş bölgesinde James Bond edasındakileri çalıştırmanın kötü bir fikir olduğunu belirtti.