BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Talabani'nin son sağlık durumu!

Almanya'da tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi

Abone ol

Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yetkilisi Dr. Fuat Masum, Talabani'nin ayağı kalkıp konuştuğunu ve fizik tedaviye başlandığını söyledi.

Dr. Fuat Masum, Celal Talabani'nin sağlık durumu ile ilgili, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesine bilgi verdi. Talabani'nin tedavi gördüğü hastanede başka bir bölüme gönderildiğini belirten Dr. Masum, şöyle dedi:

"Bundan sonra 'Mam Celal'ın (Celal Amca) tedavisi hastanenin fizik tedavi bölümünde sürecek. Burada egzersizlerle daha iyi hareket etmesi sağlanacak. Onu ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı doktorlar heyeti Mam Celal'ın ayağa kalkabildiğini ve normal sandalyede oturabildiğini söyledi. Ayrıca eski danışmanı Dr. Abduletif Reşid, Mam Celal'ın kendisiyle sohbet ettiğini, hatta üç dilde konuştuğunu bize aktardı."

Bağdat'ta 18 Aralık 2012 günü beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, 20 Aralık'tan bu yana Almanya'nın önde gelen üniversite hastanelerinden Charite'de tedavi görüyor.