BIST 9.712
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,02
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de son durum - Gezi Parkı son dakika canlı yayın izle

Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle Taksim ve çevresinde polis ekipleri toplanmaya başladı.Taksim Gezi Parkı son dakika gelişmelerini internethaber.com'da takip edebilirsiniz....

Abone ol

Taksim Gezi Parkı son durum son dakika haberi... Taksim Gezi Parkı son dakika gelişmelerini bu haberden takip edebilirsiniz... Taksim'de neler oluyor? Gezi Parkı son durum... Gezi Parkı son dakika gelişmeleri bu haberde...

Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Taksim'de toplanmaya başladı. Saat 09.30'dan itibaren polis ekipleri Taksim'e otobüslerle geliyor. Meydan da itfaiye ve belediye araçları da hazır bekletiliyor. Polis, Gezi Parkı'nı saat 10.50 sıralarında vatandaşlara kapattı.

Taksim Gezi Parkı son dakika gelişmelerini internethaber.com'da takip edebilirsiniz....

YENİ YASAKLAR : Şişhane- Taksim arası da trafiğe kapatıldı. Haydarpaşa Garı'na girişlere de polis izin vermiyor.

CNN EKİBİ GÖZALTINA ALINDI : Gezi yıldönümünü izlemek için meydana gelen CNN ekibi de yasaktan nasibini aldı. Ivan Watson twitter hesabından"Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan ittirdi" diye yazdı.

TAKSİM MEYDANI GİRİŞLER KAPATILDI

Polis, meydandaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çevik kuvvet tarafından meydana ve İstiklal Caddesi'ne girişler kapatıldı.

15.09 - Taksim Meydanı’nda, Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin yer aldığı poster uçuruldu.

KİTAP OKUYANLARA UZAKLAŞIN ÇAĞRISI

Taksim Gezi Parkı'nın yanındaki yola oturan bir grup, kitap okumaya başladı. Yüzlerini parka dönen grubun yanına bir süre sonra polis geldi. Polis, grubun uzaklaşmasını istedi. Polisin uyarısı üzerine grup üyeleri kalkarak yolun karşısına geçti.

Eylem yapanlardan 19 yaşındaki Berkan Kılıç, ''Gezi Parkı'na kitap okumak için geldik. Polisler içeri almayınca merdivenlere oturduk. Oradan da kovdular. Biz de yolda kitap okuyoruz'' dedi. Grup polisin müdahalesiyle dağıldı.

GEZİ PARKI'NA ÇİÇEK BIRAKMAK İSTEDİ, POLİS İZİN VERMEDİ

Mehmet Rıza Camcı, polislerden izin isteyerek parka çiçek bırakmak istedi. Saat 10.50'de kapatılan Gezi Parkı'nda nöbet tutan polisler, Camcı'ya izin vermedi.

Esnaf olduğunu belirten ve kendi yetiştirdiği çiçeklerle parka geldiğini söyleyen Mehmet Rıza Camcı, “Burada kaldım geçen sene. 19 gün burada yattım ve burada vuruldum, gaz bombasıyla vuruldum. Onun için, hüzünlendim geldim, çiçeklerle geldim. Zaten buraya gelenler çiçeklerle geliyor" şeklinde konuştu.

Camcı daha sonra elinde çiçekleriyle parkın girişinden uzaklaştı.

TAKSİM ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Gezi Parkı Olaylarının yıl dönümü nedeniyle polis Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Önlemler çerçevesinde Taksim'e çıkan yollar, polis çekicileriyle kapatıldı. Otomobilleri ile Taksim istikametine gitmek isteyen vatandaşlar alternatif güzergahlara yönlendirildi. Bazı vatandaşların da duruma tepki gösterdiği görüldü.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Güvenlik önlemleri çerçevesinde metro seferlerinde de düzenlemeye gidildi. Polis metro istasyonu girişini de kapatırken, Hacıosman-Taksim metro seferleri Osmanbey'e kadar yapılabiliyor.

Taksim'de trafiğin kapatılmasına tepki gösteren bir kişi ise polisle tartıştı. Yaşlı kadın görevini yaptığını söyleyen polise, "Evladım koyun olmayın" diyerek tepki gösterdi.

VAPUR SEFERLERİ DE İPTAL

Şehir Hatları'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı kararlar uyarınca saat 15: 00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar Anadolu'dan Avrupa'ya tüm seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi.

BEŞİKTAŞ'TA "GEZİ" ÖNLEMLERİ

Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Beşiktaş'ta da geniş güvenlik önlemler aldı. Dolmabahçe ve civarında TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

11 İLDEN POLİS TAKVİYESİ

Gezi Parkı eyleminin birinci yıldönümü nedeniyle İstanbul'a bir çok ilden uçakla polis getirildi.